sült krumpli papírzacskóban, mellette egy piros flakon

Kedvenc majonézed és ketchupod gyártója nevet váltott!

Egy különleges jubileum miatt döntött a névváltoztatás mellett a világ vezető „szószgyára”.

A 2022-es Nagy-Britanniában II. Erzsébet királynő platina jubileumáról szól. II. Erzsébet apja, VI. György váratlan halála után 1952-ben lépett trónra, a 70 évével ő a brit történelem leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója. Bár a jeles dátum február 6-án volt, a nagy ünnepségsorozatra június 2-5. között kerül sor. Az országban tényleg minden az esemény körül forog, még a pubokra vonatkozó törvényt is módosítják arra a 4 napra.

Természetesen a cégek is igyekeznek meglovagolni az őrületet: ezúttal a világ kedvenc majonéz- és ketchupgyártóján, a Heinzen volt a sor, akik a minap mutatták be két, erre az alkalomra piacra dobott terméküket. A „HM Sauce” (az HM a Her Majesty, vagyis az őfelsége rövidítése) elnevezésű barna szósszal és a „Salad Queen” salátaöntettel mindazonáltal nem várják meg a nyarat, mostantól már elérhető a szigetországi szupermarketekben.

Június 2-5. közöttre Nagy-Britanniában 4 napos hosszú hétvégét rendeltek el, a Heinz reményei szerint a jó időben (hasonlóan az amerikai Függetlenség napjához) sokan tartanak majd kerti partikat, ahol bőven fogynak a mártások.

Ez egy nagyon különleges pillanat lesz a királynő és a brit emberek életében, mi is szeretnénk a két legnagyobb múltra visszatekintő termékünkkel kivenni a részünket az ünnepből


– nyilatkozta a névváltoztatás okát Anke von Hanstein márkamenedzser a Mirror című lapnak. Bár a magyarázat nagyon szívhez szóló, valószínűleg racionális gazdasági érvek is szerepet játszottak a döntésben.