barna asztalon két kistányérban ételek, mellette egy pohár bor

Szuper kényeztetésben lehet részed a Budai Borfesztivál új látványosságán

A megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont a Budapest Borfesztiválon a kulináris élményeket nyújtó Chef Market Gourmet Udvarnak.


A Budavári Palotában 2021 decemberében adták át a Habsburg-kaput és a Halászó gyerekek kútját és teraszát, ezeket felkeresni tehát egyébként is érdemes, de a kulináris élvezetek kedvelői számára ez utóbbi helyszín egyenesen kihagyhatatlan. A Budapest Borfesztivál alatt ugyanis Chef Market Gourmet Udvar néven öt neves magyar étterem települ ide ki, hogy fantasztikus alkotásaikkal levegyék lábukról a látogatókat.

Megvan már a jegyed a Budapest Borfesztiválra? Ünnepeld együtt a többi borrajongóval magyar bort szeptember 8-11. között Magyarország legnagyobb boros eseményén!

egzotikus tekercsek egy t\u00e1ny\u00e9ron

Az ázsiai hangulatot tükröző Yama étterem többek között különleges, japán alapokra épülő tekercsválogatással készül.

Fotó: Yama

gusztusos szendvics

Fotó: Segal Viktor

Segal Viktor standjánál megállva biztosak lehetünk benne, hogy az elfogyasztott kortyok nem szállnak majd olyan könnyen a fejbe, hiszen pancettából készült finomságokkal várja a vendégeket.

aranygaluska fa deszk\u00e1n

A FELIX Kitchen & Bar inkább marad a hagyományosabb vonalak mellett, már ami a Borfesztiválon felvonultatott ételeket jelenti és aranygaluskával igyekszik kielégíteni az édesszájúak igényeit is.

Fotó: FELIX Kitchen & Bar

Terítéken a múlt és a jövő

hamburger pap\u00edrtasiban, benne kavi\u00e1r

Fotó: Arany Kaviár

A fővárosi gasztroszcéna megkerülhetetlen étterme az Arany Kaviár, amely ezúttal a Mitiszol? Bor és Champagne Bárral közösen kreált kaviár és pezsgő párosításokkal érkezik a Budapest Borfesztiválra. Velük szemben a Bobajka név még talán nem mindenki számára cseng ismerősen, nem véletlen: ugyanis idén nyáron nyitotta meg kapuit az Andrássy Kúria Étterme, amely ezúttal Tarcal helyett a Várban nyújt bepillantást a tokaji régió fantasztikus gasztronómiai kínálatába, ahol többek között a bobajka, azaz mákos guba elfogyasztására is lesz lehetőség.

m\u00e1kos kifli vasl\u00e1bask\u00e1ban vill\u00e1val \u00e9s sz\u00e9p ruha szalv\u00e9t\u00e1val

Egy igazi klasszikus: mákosguba

Fotó: Bobajka

Megvan már a jegyed a Budapest Borfesztiválra? Ünnepeld együtt a többi borrajongóval magyar bort szeptember 8-11. között Magyarország legnagyobb boros eseményén!