férfi fehér kötényben és maszkban húst szeletel

Fertőtlenítő hatása miatt kezdték enni a magyarok a covid alatt, aztán beleszerettek

25 százalékkal nőtt a fogyasztása az elmúlt két évben. A járvány visszahúzódóban, a kereslet azonban egyáltalán nem csökken.


A Gyulahús Kft. május végén készített 500 ember megkérdezésével egy reprezentatív kutatást a magyarok étkezési szokásaival kapcsolatban. Az Agrárszektor által leközölt eredményekből többek között az derül ki, hogy "újra hódít a csipős íz".

A válaszadók csaknem háromnegyede (73%) azt jelezte, hogy rendszeresen fogyaszt ilyen termékeket.

Ami ennél érdekesebb, hogy csaknem 20 százalék úgy nyilatkozott, hogy mostanában szokott rá ezekre a finomságokra.

A kutatás erre ugyan nem tért ki, de a növekvő trendben minden bizonnyal a pandémia is szerepet játszott. A csípős paprikával kapcsolatban általános vélemény, hogy fertőtlenítő hatása van.

Ez pedig sokak szeme előtt lebegett – idézi a cikk a Gyulahús szakembereit –, és a Covid alatt a népi bölcsességet követve például ilyen ételekkel is próbálták védekezésüket kiegészíteni.