
Fertőtlenítő hatása miatt kezdték enni a magyarok a covid alatt, aztán beleszerettek
A Gyulahús Kft. május végén készített 500 ember megkérdezésével egy reprezentatív kutatást a magyarok étkezési szokásaival kapcsolatban. Az Agrárszektor által leközölt eredményekből többek között az derül ki, hogy "újra hódít a csipős íz".
Olvasd el ezt is! Egy kis budai bisztróban eheted a legfinomabb magyar marhahúst!
A válaszadók csaknem háromnegyede (73%) azt jelezte, hogy rendszeresen fogyaszt ilyen termékeket.
Ami ennél érdekesebb, hogy csaknem 20 százalék úgy nyilatkozott, hogy mostanában szokott rá ezekre a finomságokra.
A kutatás erre ugyan nem tért ki, de a növekvő trendben minden bizonnyal a pandémia is szerepet játszott. A csípős paprikával kapcsolatban általános vélemény, hogy fertőtlenítő hatása van.
Ez pedig sokak szeme előtt lebegett – idézi a cikk a Gyulahús szakembereit –, és a Covid alatt a népi bölcsességet követve például ilyen ételekkel is próbálták védekezésüket kiegészíteni.