egy férfi és egy nő kézen fogva sétálnak

Egy újságíró kipróbálta Meghan Markle kedvenc receptjét, nem hitt a szemének

Meghan Markle hercegné tésztaszósza krémes, selymes, ízes, pedig mindössze 3 összetevőre és egy jó tulajdonságra van hozzá szükség.


Aly Walansky, a thekitchn.com állandó szerzője mindig hűségesen követi a brit királyi családról szóló híreket, mindenek előtt a Harry herceggel kötött házassága révén a család tagjává váló Meghan Markle életmód blogját. Ezen akadt rá a minap a sussexi hercegné egyik kedvenc receptjére, a vegetáriánus bolognai spagettire, ami mindössze 3 összetevőből készült.

Akkor keltette fel a recept az újságíró hölgy érdeklődését, amikor Meghan egy interjúban azt mondta róla, „olyan krémes, hogy azt hinné az ember, tele van vajjal, pedig kizárólag cukkiniből, vízből és egy kis alaplépből áll”. Mint kiderült, a titok abban rejlik, hogy az egykori színésznő 5 órán át főzi, vagyis gyakorlatilag pépessé főzi a cukkinit.

Aly tehát maga is elkészítette a fogást, mindössze annyit változtatott rajta, hogy tett hozzá egy kis hagymát. Íme az ő receptje:

  1. Pirítsunk le egy kis fej hagymát és egy gerezd fokhagymát egy evőkanál olívaolajban.
  2. Ha már üveges a hagyma, tegyük bele a csíkokra a vágott cukkínit, rottyantsuk össze őket 1-2 perc alatt.
  3. Öntsük fel forró alaplével az egészet (ez készülhet leveskockából is).
  4. Jól keverjük el, vegyük a lángot alacsonyra, tegyünk fedőt az edényre és addig főzzük a cukkinit, amíg püréssé nem válik. Ez minimum 90 percet vesz igénybe, de ha igazán krémes eredményre vágyunk, ahhoz türelmesnek kell lenni, mert az órákig is eltarthat.

Vélemény

Megrögzött húsevőként egészen meglepett, hogy milyen gazdag és krémes szószt lehet készíteni pusztán zöldségből – írta a cikk végén Aly. Megerősítette, tényleg olyan, mintha tejszín, vagy vaj is került volna bele, pedig tényleg egyiket sem használt. Mégis, a végeredmény szinte bársonyos lett, és ízes is, így mindenkinek melegen ajánlja.