fekete pólós lány áll az erdőben

Ugyanolyan hatása van a zenehallgatásnak, mint a helyes táplálkozásnak!

Szakember szerint pár aprósággal karban tarthatjuk a szívünket.


A marthastewart.com oldal újságírója nemrégiben Cheryl Andersonnal, az UC San Diego School of Medicine professzorával, az Amerikai Szívszövetség táplálkozási bizottságának elnökével készített interjút. A szakember 4 tippet adott arra vonatkozóan, hogyan őrizhetjük meg a szívünk egészségét. Mivel a szív- és érrendszeri betegség Magyarországon vezető halálok (a halálesetek fele erre vezethető vissza), úgy gondoltuk, érdemes megosztanunk veled az eredeti angol nyelvű cikk gondolatait. Nézd végig az alábbi pontokat, ha csak pár dologban tudsz változtatni, már sokat tettél az egészségedért.

Táplálkozz helyesen

Egyél friss, tápanyagban gazdag élelmiszereket, fogd vissza a cukor, a só és a telített zsírok fogyasztását.

Növeld az antioxidánsok bevitelét

Egyél sok gyümölcsöt és zöldet, mindkettő gazdag vitaminban és antioxidánsokban. Chips helyett is rágcsálj répát, köretként akár pörkölt mellé is egyél zöldséget.

Légy aktív

Legalább 150 percet mozogj hetente, ha ülőmunkát végzel, akkor is minden órában állj fel az asztaltól és sétálj kicsit. Lépcsőzz a lift helyett, telefonálás közben járkálj fel-alá

Kezeld a stresszt

Vegyél mély lélegzetet – a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Minden nap meditálj, hallgass zenét. Járd a természetet, az nyugtatólag hat.