
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: duplán áfonyás parfé
2021-11-20
Fenséges házi parfé sok-sok áfonyával. Fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető, így tulajdonképpen négy évszakos az édesség.
Hozzávalók
- 500 ml tejszín (35%-os)
- 5 tojás
- 1/2 teáskanál só
- 150 g porcukor
- 500 g áfonya
- 1 teáskanál vaníliaőrlemény
Így készül
- A tojásokat só és vanília hozzáadásával habosítani kezdjük, majd vízgőz felett folytatjuk tovább, miközben evőkanalanként adjuk hozzá a porcukrot. A habossá és könnyűvé vált krémünket hűlni tesszük.
- 400 g áfonyát pürésítünk, a tejszínből pedig félkemény habot verünk. A szobahőmérsékletű krémhez hozzákeverjük az áfonyapürét, majd laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a tejszínt, végül pedig az áfonyaszemeket.
- Az egészet egy 2 literes pástétomformába vagy 2 őzgerincformába töltjük úgy, hogy a formák bélelésére használt fóliát a tetejére is rá tudjuk hajtani.
- Egy órára hűtőbe, majd egy éjszakára mélyhűtőbe helyezzük.