egy kislány sütöget a konyhában

Kezdőthed a sütögetés!

7 ötletes karácsonyi ajándék gyerekeknek, akik imádnak főzni

Az étellel nem szabad játszani! Vagy mégis? Ha még nincs ötleted, milyen ajándékot vegyél a sütés-főzést kedvelő gyerekednek, akkor ne keress tovább! Mutatjuk!


A legtöbb gyerek imád a konyhában sürögni-forogni, de ott oda kell figyelni rájuk, hiszen forró és éles dolgok között járnak. A cikkben található játékokkal ellenben garantáltan biztonságban tudnak majd játszani a kicsik, sőt még tanulnak is közben.

1. Melissa és Doug fagylaltpult


A Melissa & Doug játékai interakcióra ösztönöznek, ami fontos a gyermek fejlődése szempontjából. Nem lehet minden nap fagyizni, „fagyizósat” játszani viszont annál inkább!

​2. Opinel Le Petit Chef gyerek késkészlet


Te sem tudtad sokáig helyesen fogni a kést? Az Opinel késkészlete tökéletesen passzol a kis kezekhez, így hamar megtanulhatják a gyerekek, miként kell használni ezt a nélkülözhetetlen konyhai eszközt.

3. KiwiCo. Science Of Cooking: Fagylalt


A Kiwico fagylaltkészítő készlete tökéletes ajándék azoknak a gyerekeknek, akik szeretnek sütni, mert arra inspirálja őket, hogy mélyebbre ássák magukat a sütés tudományában.

4. TWEE Sushi alakú kréta


A legtöbb kréta túl hosszú, ezért pillanatok alatt darabokra törik. Amellett, hogy a Twee Sushi kréták imádni valók, tökéletesen passzolnak a gyermekkézbe.

​5. Janod Big Cooker Reverso fából készült játszókonyha


Ez a Janod Big Cooker játszókonyha nemcsak rendkívül tetszetős, hanem jól felszerelt is. Talán nincs is jobb eszköz arra, hogy a gyerek érdeklődését felkeltesd a főzés (és persze az azt követő takarítás) iránt!

​6. Tender Leaf Toys otthoni fából készült sütőkészlet


A Tender Leaf fából és filcből készült sütőkészlete kívül selymes és puha, így szuper vele játszani, ráadásul a játék során egy csomó mindent mesterfogás elsajátítható.

7. Palacsinta Pile-Up!


Az étel nem játék, vagy mégis? Vidám társasjáték 4 éves kortól, amiből kiderül, nem is olyan könnyű a kis palacsintákat egymásra halmozni...