egy nő barna ajándékcsomagot tart a kezében

Siess! Az egyik nagy itthoni élelmiszerlánc 82 üzletében meglepetés vár!

Nagy bejelentést tett a cég ügyvezető igazgatója, több ezer ember életét teszi egyszerűbbé az újítás.A Pénzcentrum számolt be róla, hogy ALDI Magyarország további szolgáltatással bővíti üzleteit: az áruházlánc megállapodást kötött csomagautomaták telepítéséről a FoxPost Zrt.-vel. A tervek szerint 100 üzletnél lesz elérhető a szolgáltatás, ebből 82 csomagautomatát már üzembe is helyeztek, így jelenleg minden második ALDI-áruháznál igénybe lehet venni a csomagfeladási és -átvételi megoldást.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a FoxPost Zrt. szerződést kötött, amelynek értelmében a két vállalat azt a célt tűzte ki, hogy legalább 100 ALDI-üzletnél legyen elérhető ez az egyszerű, érintésmentes, rugalmas és környezettudatos csomagfeladási és -átvételi megoldás.

A magyar tulajdonú FOXPOST a tavalyi évben Maglódra, Magyarország első BREEAM minősítéssel rendelkező raktárbázisába költözött, ahol egy új, automata szortírozó berendezéssel naponta akár százezer csomagot is képes kezelni.

A vállalat rendelkezik a legnagyobb országos csomagautomata-hálózattal, hiszen több mint 500 automatájánál 55 000-nél is magasabb számú csomagrekesszel áll a felhasználók rendelkezésére.

Ennek a hálózatnak a része az ALDI-áruházaknál az elmúlt három év során elhelyezett 82 automata, így a FOXPOST csomagautomaták mintegy 15%-a az ALDI épületeinél található. A 155 üzletből álló magyar ALDI-hálózat felénél már igénybe vehető a szolgáltatás, jelenleg helyszínenként havonta átlagosan több mint 1000-en élvezik a – helyszíntől függően 50, 60, 96 vagy 119 rekeszes – csomagautomaták kényelmét.

sz\u00fcrke \u00e9p\u00fclet \u00fcvegajt\u00f3val

Fotó: Marques Thomas / Unsplash


Mindkét vállalat kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra. A FOXPOST által szállított csomagoknak a legkisebb a karbonlábnyoma: országosan húsz deka, Budapesten pedig tíz deka az egy csomagra eső szén-dioxid‑kibocsátás. Az ALDI és a FOXPOST is használ e-teherautókat, továbbá mindkét cég zöldáramot vesz igénybe: az ALDI logisztikai központja és irodaháza, illetve a saját tulajdonú áruházai – ennek révén az ezeknél működő FOXPOST csomagautomaták - teljes áramigényét

Magyarországon előállított zöld árammal fedezi, amivel nullára csökkenti az áramfogyasztásból eredő széndioxid-kibocsátást, és a hazai alternatív energiatermelést is támogatja.

Nagyon örülünk, hogy újabb, környezettudatos megoldással bővíthetjük az ALDI-áruházak szolgáltatásait és tehetjük teljesebbé a vásárlói élményt. A 100 üzletünknél kialakított használt sütőolaj-leadók mellett országosan legalább 100 egységünknél szeretnénk kiépíteni FOXPOST automatákat, amelyek kényelmes csomagfeladási és -átvételi megoldást jelentenek, és csökkentik az áruszállítás és -kézbesítés karbonlábnyomát

– mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

A csomagküldés élményét kívánjuk nyújtani mindazoknak, akiknek egyre kényelmetlenebb futárhoz igazítani az életüket, különösen, ha több csomagot fogadnának naponta. Minél kényelmesebben érünk el egy csomagautomatát, annál inkább olyan érzetet nyújt, mintha a saját postaládánkban kezelnénk csomagküldeményeket. Kifejezetten örülünk, hogy ebben stratégiai partnerek lehetünk az ország egyik legnagyobb diszkonthálózatával, az ALDI-val

– mondta Bengyel Ádám, a FoxPost Zrt. vezérigazgató-társalapítója.