férfi piros mezben, előtte egy piros-fehér labda

Az ehető zöld izé, amitől C. Ronaldo és Messi még 35 fölött is szárnyal a pályán

Egy spanyol lap utána járt az örökifjú sztárfocisták titkának. A megoldás: rengeteg vitamin és fehérje egyetlen élelmiszerben.Cristiano Ronaldo idén töltötte be a 37-et, Lionel Messi pedig a 35-öt, de nem lassítanak. A portugál sztár a mögöttünk hagyott szezonban 24 gólt ért el, az argentin csatár pedig 11 gólja mellé 15 gólpasszt is adott.

Labdarúgásban meglehetősen ritka, hogy 35 éves kor fölött is ilyen magas szinten teljesít egy játékos, ekkorra a többség már szögre szokta akasztani a cipőjét. (Hozzávehetjük a duóhoz a decemberig még „csak” 34 éves francia Karim Benzemát, aki egyértelműen élete szezonját futotta, szórta a gólokat, a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert idén.)

A spanyol Marca és Mundo Deportivo utánajárt a titoknak és arra jutottak, van valami közös a három felsorolt, örökifjú játékos étrendjében. Mindhárman rendszeresen esznek tengeri algát és hínárt.

Ezek a szuperélelmiszereket gyakorlatilag bármikor fogyaszthatják a sportolók, kimondottan táplálók, hétszer annyi fehérjét tartalmaznak, mint a hús vagy a hal (70 százalékuk fehérje). Rendkívül gazdagok emellett A-, B-, C-, D-, E- és K-vitaminban. A chlorella egysejtű alga ráadásul még az öregedést is lassítja, miközben gyorsítja az anyagcserét és méregtelenít.