koncert emberek

Idén a színpadon kívül is nagy dobásra készül a Sziget fesztivál

A Sziget fesztivál szervezői a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalatával közösen egy nagyon menő kampányt indítanak.


A Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata és a Sziget idén közösen hívja fel a figyelmet a tudatos és felelősségteljes alkoholfogyasztás fontosságára. A fesztiválozók a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon találkozhatnak a DRINKiQ kampány különböző üzeneteivel szórakozás közben repoharaikon, melyről egy QR kód segítségével a DRINKiQ.com edukációs weboldalt is elérhetik.

​Sziget Fesztivál és DRINKiQ

sz\u00ednes poharak

Fotó: Diageo


A két év kihagyás után először megrendezett Telekom VOLT, Balaton Sound és Sziget fesztiválokon a számos program mellett a környezetvédelmi- és a társadalmi felelősségvállalás iránti elköteleződés továbbra is töretlen, melynek részeként - egyebek mellett - idén is a már megszokott repoharak megvásárlásával fogyaszthatnak italokat a fesztiválozók.

A Diageo és a Sziget az idei fesztiválokon közösen hívja fel a figyelmet a tudatos, felelősségteljes alkoholfogyasztás fontosságára.
koncert fesztiv\u00e1l

Fotó: Danny Howe / Unsplash


Fontosnak tartjuk, hogy a fesztiváljainkon mindenkihez eljusson a tudatos alkoholfogyasztás üzenete. A DRINKiQ kampány egy kiváló lehetőség arra, hogy kreatív és hatékony módon hívjuk fel a figyelmet a téma jelentőségére.

– mondják a fesztiválszervezők.

m\u0171anyag sz\u00ednes poharak egym\u00e1s mellett

Fotó: Diageo


A Diageo a fesztiválokra 150 ezer darab, 6 különböző, egyedi dizájnnal ellátott repohárral készül, amelyeken a DRINKiQ.com, a vállalat alkoholedukációs weboldalának elérhetőségét, valamint felelősségteljes alkoholfogyasztást népszerűsítő üzeneteket jelenít meg angol és magyar nyelven egyaránt.

A poharakon lévő QR kód segítségével bárki könnyedén elérheti a DRINKiQ.com weboldalt, ahol nem csupán magát a DRINKiQ kvízt, de többek között egy önértékelési tesztet, valamint az alkohollal kapcsolatos edukációs cikkeket és további hasznos információkat találhatnak az érdeklődők. A DRINKiQ kvíz a Sziget applikáción keresztül is elérhető lesz, valamint hasznos tippek és tanácsok várják a fesztiválozókat a nyomtatott Sziget Útlevélben és a weboldalon is egy ún. “fesztivál túlélési kisokos” (Festival Survival Guide) formájában.

sz\u00ednes poharak egym\u00e1s mellett

Fotó: Diageo


„A világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalataként számunkra nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelem. Éppen ezért gondoljuk azt, hogy a Sziget Fesztivállal történő együttműködésünk nem csak egy kiváló lehetőség arra, hogy még több emberhez eljuttassuk a tudatos alkoholfogyasztás üzenetét a DRINKiQ kampányunkkal, ugyanakkor a környezetet is kiméljük a repoharak révén. Bízunk benne, hogy a poharakon található üzenetek elgondolkodtatják a fesztiválozókat és akár csak két koncert közben is ellátogatnak a DRINKiQ.com-ra.” – nyilatkozta Ábrahám Gergely, a Diageo európai partnerországok vállalati kapcsolataiért felelős vezetője.

​Társadalmi felelősségvállalás, azaz a Society 2030: Spirit of Progress akcióterv

s\u00f6r\u00f6s\u00fcvegek napf\u00e9ny

Fotó: Wil Stewart / Unsplash


A Diageo Society 2030: Spirit of Progress tízéves akcióterve egy befogadóbb és fenntarthatóbb világ kialakítását célozza meg, hogy pozitív befolyással legyen a világra és teljesítse az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait. A célok között szerepel többek között a pozitív alkoholfogyasztás népszerűsítése is, melynek köszönhetően számos kampány indult a tudatos, felelősségteljes alkoholfogyasztás népszerűsítése érdekében.

Ilyen a DRINKiQ.com alkoholedukácós platform is, amin nem csak a DRINKiQ kvíz, de többek között egy önértékelési teszt is elérhető a honlapra látogatók számára, valamint alkohollal kapcsolatos edukációs cikkek is elérhetőek az oldalon.
sz\u00ednes poharak egym\u00e1s mellett

Fotó: Diageo


Az akcióterv céljai között szerepel még a természeti erőforrások megóvása is, amelynek keretében az egyik legfontosabb célkitűzés a víztartalékok megőrzése, a széndioxid-kibocsátás csökkentése és a fenntarthatóság.