
Meglepő de finom páros
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: alma-hagyma lekvár
2021-09-23
Meg fogsz lepődni, de az alma és a hagyma remek párost alkotnak ebben a lekvárban. Húsok mellé, de akár magában, vajas kenyéren is remek csemege.
Hozzávalók
- 300 g vöröshagyma
- 600 g savanyú friss alma
- fél citrom leve
- 50 g cukor
- 50 ml gyümölcsecet
- 1 kicsi csilipaprika (ízlés szerint)
- 1 kiskanál őrölt bors
- 2 db csillagánizs
- 1 evőkanál kurkuma
- 1 kiskanál só
Így készül
- Tisztítsuk meg a hagymát, majd szeljük nagyon vékony csíkokra. Öblítsük le és vágjuk kicsi kockákra az almát.
- Tegyük az egészet lábasba és facsarjuk rá a citromlevet, adjuk hozzá az ecetet, a sót, a kurkumát és a cukrot is. Kis fűszerkosárban vagy nagyobb teatojásban lógassuk bele a fűszereket is: a csillagánizst, a felaprított csilit és a borsot. Kezdjük forralni, folyamatos kevergetés közben. Főzzük 25 percig, folyamatosan ellenőrizve, kevergetve, nehogy leégjen.
- Mikor teljesen megpuhult, távolítsuk el a fűszerkosárkát, és turmixoljuk le a lekvárt. Ezután üvegekbe töltjük, s ízlés szerint tartósítjuk.
- Használhatjuk húsok mellé is, de egyszerű vajas kenyéren is különleges élmény lesz.