átlátszó üvegekben sárga folyadék, fehér terítős asztalon, körülötte almák

Meglepő de finom páros

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: alma-hagyma lekvár

Meg fogsz lepődni, de az alma és a hagyma remek párost alkotnak ebben a lekvárban. Húsok mellé, de akár magában, vajas kenyéren is remek csemege.


​Hozzávalók

  • 300 g vöröshagyma
  • 600 g savanyú friss alma
  • fél citrom leve
  • 50 g cukor
  • 50 ml gyümölcsecet
  • 1 kicsi csilipaprika (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 2 db csillagánizs
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 1 kiskanál só

Így készül

  1. Tisztítsuk meg a hagymát, majd szeljük nagyon vékony csíkokra. Öblítsük le és vágjuk kicsi kockákra az almát.
  2. Tegyük az egészet lábasba és facsarjuk rá a citromlevet, adjuk hozzá az ecetet, a sót, a kurkumát és a cukrot is. Kis fűszerkosárban vagy nagyobb teatojásban lógassuk bele a fűszereket is: a csillagánizst, a felaprított csilit és a borsot. Kezdjük forralni, folyamatos kevergetés közben. Főzzük 25 percig, folyamatosan ellenőrizve, kevergetve, nehogy leégjen.
  3. Mikor teljesen megpuhult, távolítsuk el a fűszerkosárkát, és turmixoljuk le a lekvárt. Ezután üvegekbe töltjük, s ízlés szerint tartósítjuk.
  4. Használhatjuk húsok mellé is, de egyszerű vajas kenyéren is különleges élmény lesz.