almák és egy üveg barna folyadékkal kék terítőn

A hálószobában is csodákra képes az almaecet!

Közvetlenül ágyba bújás előtt használandó.Magyarországon a leggyakrabban használt ételecetet mezőgazdasági eredetű, vagyis gabonából előállított finomszeszből (etil-alkoholból) nyerik erjesztés útján. Német nyelvterületeken ezzel szemben a legnépszerűbb az almaecet, ahol az alapanyag nem gabona, hanem a gyümölcs. Ausztriában és Németországban előszeretettel adják salátákhoz, öntetekhez, gyakorlatilag minden háztartásban találni belőle. Nem véletlen, hogy a német oekotest.de mutatta be, mire jó még az almaecet, ha nem a tányérra kerül. Mivel nálunk is egyre többen kezdik felfedezni ezt az ecetfajtát, úgy gondoltuk, nekünk is érdemes elmondanunk, mire jutottak a német kollégák.

Almaecettel az izzadás ellen

Az almaecet összehúzza a verejtékmirigyet, így csökkenti a kiizzadást. Kend be a hónaljadat lefekvés előtt egy kis almaecettel és hagyd rajta egész éjszaka. Reggel felkelés után mosd le alaposan az ecetet, meglátod, a legnagyobb melegben is elkerülnek a kellemetlen szagok.

Almaecettel a lágy hajért

hossz\u00fa haj\u00fa, feh\u00e9r p\u00f3l\u00f3s l\u00e1ny r\u00f3zsasz\u00edn h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: averie woodard / Unsplash


Egy liter vízhez adj 5 teáskanál almaecetet, majd hajmosás után ezt öntsd a hajadra. Miután ezt megtetted, már ne öblítsd le vízzel. Ne aggódj, az almaecet jellegzetes illata hamar elszáll, csak a fényes, laza haj marad utána. Könnyen zsírosodó hajnál is működik.

Almaecettel a ragyogó lakásért

Az almaecet antibakteriális és elpusztítja a vírusokat a felületeken. Egy teáskanál a felmosó vízbe már meg fogja tenni a hatását. Vigyázz, az erős ecetsav a fugát kikezdheti, ott óvatosan használd.

Almaecettel az arctisztításért

Gyulladásgátló hatása miatt a bőrápolásnál szintén jól jön az almaecet. Keverj össze langyos vizet és almaecetet 4:1 arányban, majd egy tiszta rongyot márts bele és töröld át vele az arcodat. A végén ne öblítsd le vízzel. Kúraszerűen, akár 2 héten át megismételheted.