Almapucoló készülék egy félig meghámozott piros és sárga színű almával

100% hasznosítás

Fotó: Gary Fultz on Unsplash

Ne dobd ki az almahéjat és a csutkát, kiváló alapanyagok!

Ne végezze automatikusan a szemétben az almapucolás után megmaradt hulladék, mert igazi finomságot készíthetsz belőle!


Te is rögtön kidobod az alma meghámozása után maradt héjat és csutkát? Ne tedd, legalábbis ne azonnal. Ugyanis finom szószt készíthetsz belőle, nagyon egyszerűen.

Első lépésként tedd az almahulladékot egy edénybe, önts rá annyi vizet, hogy jól ellepje, majd forrald fel. Vedd ki az almahéjat meg a csutkát, és adj a vízhez egy csésze cukrot. Forrald fel újra, majd hagyd kihűlni, és öntsd át egy befőttes üvegbe.

@lifetipsget

How about leaving the peel when peeling the apple and making a jam#fruithack #diyfood #foryou

Ennyi és kész is a legfinomabb almaszósz, amivel ízesítheted a gofridat vagy a kedvenc süteményeidet!