fekete muffinformában barna muffinok, tetejükön alma
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: almás-fahéjjas muffin

Ez a muffin egyszerűen nem rontható el, mivel minden bögrére van kiszámítva a receptben. Bónusz: nagyon finom az almával és a fahéjjal.



Hozzávalók

  • 4 kisebb alma
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • fél bögre olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint fahéj

Így készül

  1. Az almák közül hármat reszeljünk le nagy lyukú reszelőn, majd keverjük össze a fahéjjal.
  2. A tojásokat verjük habosra, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd apránként keverjük hozzá a tejet és az olajat. Szórjuk bele a sütőport és a lisztet, végül pedig az almareszeléket.
  3. A simára kevert tésztát töltsük muffinformákba. Az utolsó almát szeljük vékony karikákra, s díszítsük velük a sütik tetejét.
  4. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranyszínűre.