Egy nap, egy recept: szilvás-diós csirkemell
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: szilvás-diós csirkemell

Akárcsak karácsonykor, húsvétkor is kedveltek a gyümölccsel töltött húsok. A csirke, szilva és dió kombinációja egy egészen különleges ízvilágot eredményez. Még hidegtálon is megállja a helyét.



Hozzávalók

  • 2 kisebb csirkemellfilé
  • 200 g aszalt szilva
  • 100 g dió (nem darált)
  • 2 cl rum
  • 2 evőkanál sűrű, cukormentes szilvalekvár
  • 50 ml olívaolaj
  • néhány szál friss kakukkfű
  • só, bors

Így készül

  1. A csirkemelleket hosszanti irányban bevágjuk, sóval, borssal és a morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük minden részét.
  2. A diót durvára törjük és egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
  3. A szilvát késsel nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a pirított diót. Alaposan elkeverjük és az így kapott töltelékkel megtöltjük a csirkemelleket, majd a hússzéleket fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. Serpenyőben olívaolajon alaposan körbepirítjuk a töltött húsokat, majd 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálalás előtt távolítsuk el a fogpiszkálót.