Audrey Hepburn színésznő
Fotó: hepburnclassics / Instagram

Filmet forgatnak Audrey Hepburnről, erről az érdekességről vajon lesz benne szó?

Életrajzi film készül Audrey Hepburnről, de még nem tudni, felhasználják-e hozzá fia könyvét, amiben számos kevéssé ismert tényt árul el édesanyjáról!



Audrey Hepburn Oscar-díjas színésznő, modell, és ENSZ jószolgálati nagykövet korának egyik legismertebb és legszeretetreméltóbb sztárja volt, személyét még évtizedekkel az 1993-ban bekövetkezett halála után is valóságos kultusz veszi körül. Épp a minap jelentették be, hogy megtalálták a színésznőt, aki az Apple gyártásában készülő életrajzi filmben Audrey Hepburnt fogja alakítani.

A színésznő gyerekként a második világháború alatt sokat éhezett a Németország által megszállt Hollandiában, nem véletlen, hogy 1988-ban igent mondott az ENSZ felkérésére és a szervezet Gyermeksegélyezési Alapjának jószolgálati nagykövete lett.

Hepburn maga is nagyon szeretett enni, fia, Luca Dotti édesanyja ezen kevésbé ismert "szenvedélyének" egy egész könyvet szentelt Audrey at Home: Memories of My Mother's Kitchen címmel. Ebben írta le a híres családi Spaghetti al Pomodoro receptjét. A szósz különlegességét a San Marzano paradicsomnak köszönheti, ami egy klasszikus olasz szilva alakú paradicsom. Alacsony víztartalma miatt leginkább paradicsomszószokhoz szokták felhasználni.

Meglátod, hogy nem lehet nem szeretni ezt a klasszikust!

Ez is érdekelhet: Barbra Streisand saját fagylalt receptjébe különös dolgok kellenek, de nagyon finom

pasta pomodoro t\u00e9szta egy t\u00e1lban

Fotó: 8H / Shutterstock


Hozzávalók

  • 800 gr San Marzano paradicsom (lehetőség szerint)
  • 1 hagyma, meghámozva
  • 1 zellerszár
  • 1 nagy sárgarépa, meghámozva
  • 6 friss bazsalikom levél apróra vágva, és még több a díszítéshez
  • Extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet cukor opcionális
  • Só ízlés szerint
  • Frissen tört fekete bors ízlés szerint
  • 1 kg spagetti tészta al dente főzve
  • Parmigiano-Reggiano sajt, reszelve

Így készül

  1. Egy nagy edényben főzzük a paradicsomot, a hagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 10-12 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
  2. Vegyük le a fedőt, és forraljuk tovább további 10-15 percig.
  3. Ezután állítsuk a lángot alacsony fokozatra és csepegtessünk a szószba egy kis extra szűz olívaolajat. Addig főzzük, amíg már nem maradnak vízbuborékok.
  4. A szósz pürésítéséhez használjunk konyhai robotgépet.
  5. Adjunk hozzá egy csipet cukrot, sót és a frissen őrölt fekete borsot.
  6. Főzzük meg a spagetti tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
  7. A tésztát csepegtessük le, adjuk hozzá a Pomodoro szószhoz, majd a szórjuk az egészre a Parmigiano Reggiano sajtot.
  8. A tésztát és a szószt forgassuk jól össze, és néhány tépett friss bazsalikomlevéllel díszítsük.