hús és piros szósz fekete edényben egy fa tálon
Fotó: www.instagram.com/avalon_park_resort_spa

Egy kelet-magyarországi éttermet beválasztottak a világ legjobbjai közé!

A világ egyik legbefolyásosabb és legolvasottabb gasztromagazinja díjazta a vidéki éttermet.

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, lapszámonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja. Évtizedek óta minden évben publikálja Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence) illetve három (Grand Award) poharat adományozva. Először 2021-ben két magyar étterem került fel erre a listára (a FELIX Kitchen & Bar valamint a WINESCAPE Budapest Borbár).

2022-en újabb két magyar étterem csatlakozott hozzájuk, ráadásul megvan az első vidéki díjazott is: a budapesti Arany Kaviár Étterem mellett negyedikként a miskolci Avalon Resort & Spa étterme került fel a listára.

Login • Instagram

A Wine Spectator adatbázisa szerint a miskolci étteremben 350 féle bor közül lehet választani, a magyar mellett francia és olasz borok szerepelnek a borlapon és az árak „moderáltak”.