sárga mangó és zöld avokádó szürke háttér előtt

Egy nap, egy recept: avokádósaláta mangóval egyszerűen

Eredeti brazil avokádósaláta. Alig pár összetevőből pillanatok alatt elkészíthető, köretnek és salátának egyaránt megállja a helyét.



Hozzávalók

  • 2 avokádó
  • 1 érett, nagy mangó
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. olíva- vagy dióola
  • 2 ek. citromlé
  • frissen őrölt színes bors
  • tengeri só
  • friss koriander

Így készül

  1. Hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre az avokádót és a mangót.
  2. Az öntethez a citromlét, az olívaolajat és a mézet keverjük simára, majd fűszerezzük a sóval és a frissen őrölt színes borssal. A gyümölcsöket óvatosan kevergetve öntsük rájuk ezt az édes szószt.
  3. Hűtsük hidegre, és nyári estéken önmagában együk – de ha a sors úgy hozza, és épp akad otthon frissen sült vagy grillezett hús, ez a saláta köretként is felhasználható. Díszítsük friss korianderlevélkékkel.
VINCE-infó: ha igazán brazilossá tennénk ezt a fogást, vegyünk pálmaszív konzervet, ami a brazil királypálma tetején növekvő friss hajtásból készül. Vékony szeletekre vágva daraboljuk a többi gyümölcs közé. Nem fogunk mellé néhány ananászkocka hozzáadásával sem.