egy kéz zöld és barna ételt tart

Egy nap, egy recept: csirkés avokádószendvics

Valódi ízbomba ez a csirkés avokádószendvics, tökéletesen megállja a helyét akár egy meleg fogás helyett is.



Hozzávalók

  • 4 db jól átsült csirkecomb
  • 1 db avokádó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 ek. majonéz
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 kk. római kömény
  • 1 kk. koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt Cayenne-bors
  • 100 ml szójaszósz
  • 1 db ecetes jalapeno paprika
  • 100 g ricotta
  • 200 g feta sajt
  • 1 citrom leve
  • 1 bagett

Így készül

  1. A combról fejtsük le a húst, vágjuk csíkokra és tegyük félre.
  2. A serpenyőben hevített olajra hintsünk római köményt és koriandert, majd pirítsuk pár percig. Ha illata lesz, adjuk hozzá a fokhagymát és a Cayenne-borsot, és dobjuk rá a csirkecsíkokat.
  3. Hámozzuk meg az érett, de nem túl puha avokádót, vágjuk csíkokra, sózzuk, majd forgassuk meg a serpenyőben pár pillanatra, s tegyük félre.
  4. A répát tisztítsuk meg, vágjuk hosszabb, de vékony csíkokra és tegyük a serpenyőbe párolódni egy kis szójaszósz kíséretében. Ha megpuhult, tegyük félre.
  5. Készítsünk sajtkrémet úgy, hogy a ricottát, a fetát, a citromlét és 2 evőkanál olívaolajat villával vagy mixerrel összedolgozzuk.
  6. Vágjunk félbe egy friss bagettet, majd kenjük meg a sajtkrémmel, s halmozzuk rá a csirkét, az avokádót és a répát is.
VINCE-tipp: a szendvicseket a piknikhez úgy készítsük el, hogy a sajtkrém ne folyhasson ki belőlük, és ne is csúszhassanak szét. Ehhez lazán kössük össze.