Kacsa zöldségekkel és tésztával festett tányéron, evőpálcikával

Mennyei zöldséges kacsa

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: ázsiai zöldséges kacsamell

Fennállásunk valószínűleg leghosszabb hozzávalólistát mellékeljük a recept mellé, mégis rendkívül egyszerű ennek az isteni kacsának az elkészítése. Az íze pedig...


​Hozzávalók

  • 800 g kacsamell
  • 50 g zab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 1 szál vastag póréhagyma
  • 50 g fafülgomba
  • 100 ml mogyoróolaj
  • 20 g friss gyömbér
  • 20 ml szójaszósz
  • 100 ml méz
  • 1 db csilipaprika
  • 200 g metélt rizstészta
  • tengeri só, bors

Így készül

  1. A fafülgombát áztassuk vízbe egy órára.
  2. Az üvegtésztát forrázzuk le, hagyjuk 10 percig állni, majd leszűrve kihűlni.
  3. A megtisztított répát, pórét és zellert vágjuk csíkokra, a brokkolit szedjük kis rózsákra, a fokhagymát és a gyömbért vágjuk szintén finomra.
  4. Szeleteljük fel a kacsát, kenjük be mézzel és forgassuk meg zabban. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a kacsát, majd állandóan kevergetve pirítsuk meg.Adjuk hozzá a zöldségeket, a lecsepegtetett gombát, majd a csilit is, és folyamatosan forgassuk, kevergessük. Öntsük rá a szójaszószt, s pár percig hagyjuk sülni.
  5. Végül kanalazzuk hozzá a tésztát, és óvatosan forgassuk össze a még mindig forró serpenyőben.