zöld-sárga-piros saláta fehér tányéron, alatta fehér tálca
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: ázsiai saláta

Mindegy, hogy csirke vagy marha, uborka vagy répa, rengeteg maradékból varázsol újat ez a recept. A titok a fűszerekben rejlik!


Hozzávalók

  • 300 g maradék sült csirke- vagy marhahús
  • 50 ml szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 2 friss csili
  • 1 lime
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • salátaalap tetszőleges zöldségekből
  • 50 g szezámmag

Így készül

  1. A maradék sült húst csíkokra vágjuk.
  2. Egy evőkanál szezámolajon megpirítjuk a lereszelt fokhagymát, gyömbért és apróra vágott csilit. Hozzáadjuk a húst, sózzuk és félretesszük, amíg langyosra hűl.
  3. A maradék szezámolaj, a lime leve és lereszelt héja, a szójaszósz és a méz felhasználásával elkészítjük az öntetet, ha szükséges, sózzuk.
  4. A szezámmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.
  5. Összeállítjuk a salátát: a húst és a zöldségeket összeforgatjuk az öntettel, a tetejét pedig megszórjuk a szezámmaggal.