
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: ázsiai saláta
2022-05-27
Mindegy, hogy csirke vagy marha, uborka vagy répa, rengeteg maradékból varázsol újat ez a recept. A titok a fűszerekben rejlik!
Hozzávalók
- 300 g maradék sült csirke- vagy marhahús
- 50 ml szezámolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 2 friss csili
- 1 lime
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- salátaalap tetszőleges zöldségekből
- 50 g szezámmag
- só
Így készül
- A maradék sült húst csíkokra vágjuk.
- Egy evőkanál szezámolajon megpirítjuk a lereszelt fokhagymát, gyömbért és apróra vágott csilit. Hozzáadjuk a húst, sózzuk és félretesszük, amíg langyosra hűl.
- A maradék szezámolaj, a lime leve és lereszelt héja, a szójaszósz és a méz felhasználásával elkészítjük az öntetet, ha szükséges, sózzuk.
- A szezámmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.
- Összeállítjuk a salátát: a húst és a zöldségeket összeforgatjuk az öntettel, a tetejét pedig megszórjuk a szezámmaggal.
From Your Site Articles
- Ezért tilos megmosni a boltban vásárolt, csomagolt salátát ›
- Egy nap, egy recept: fetás kuszkusz saláta - Vince ›
- Friss gomba saláta recept, kis meglepetéssel a nyári napokra - Vince ›
- Egy nap, egy recept: avokádó saláta mangóval egyszerűen - Vince ›
- Egy nap, egy recept: quinoás édesburgonya-saláta - Vince ›