színes szendvicsek barna deszkán, mellette egy tál bab
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: bazsalikomos babragu ricottás pirítóson

Gyorsan összekészíthető, kiadós vendégváró babos szendvics olaszosra hangszerelve.



Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 g száraz fehér bab
  • 2 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 csipet só, frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ricotta

Így készül

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe. Másnap tegyük lábasba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd főzzük félig puhára.
  2. Egy magas falú serpenyőben hevítsünk fel olajat, kockázzuk rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a főtt babot, és az egészet pirítsuk át.
  3. Amikor elkészült, szórjuk le apróra vágott friss bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk.
  4. Ricottával megkent pirítóson, friss zöldségekkel tálaljuk.