vízparton ülnek emberek
Fotó: Vera Petrunina / Shutterstock

Íme egy újabb dolog, ami jelentősen megdrágul a Balatonon idén nyárra

Úgy tűnik, a növekvő élelmiszerárak miatt még a balatoni nyaralásunk sem lesz a régi, hiszen az egyik kedvenc harapnivalónk is jelentősen drágulni fog.


A balatoni vendéglátók szerint jelentős áremelkedésre lehet számítani idén nyáron, ugyanis a megnövekedett költségek mellett képtelenek a tavalyi árakat megtartani - írja a hungarytoday oldala. Ez a változás sajnos az egyik kedvencünket is érinti.

Olvasd el ezt is! 6 + 1 Balaton környéki hely, ahol velős pirítóst kapni

sajtos \u00e9tel v\u00edzpart mellett

Fotó: berni0004 / Shutterstock


Makkos Péter, fonyódi étteremtulajdonos, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetség fonyódi térségének elnöke szerint:

Ha nem marad az árstop, akkor az étolaj ára legalább a duplájára emelkedik, és ezt be kell számítani például a lángos árába.

olajban s\u00fclt t\u00e9szta

Fotó: acceptphoto / Shutterstock


A mostani kilátások szerint még a legolcsóbb helyeken sem fogják tudni ezer forintnál olcsóbban adni a kedvenc hazai strandételt.

sajtos tejf\u00f6l\u00f6s olajban s\u00fclt t\u00e9szta

Fotó: Andrea Kuipers / Shutterstock


Kemerle István, az egyik balatoni lángossütő tulajdonosa már tavaly 50 forinttal emelte a sima lángos árát, májustól pedig valószínűleg tovább kell emelnie az árat. Ő úgy gondolja, az alap, vagyis a feltét nélküli sima lángost továbbra is 600 forintért tudjuk majd megvásárolni a legolcsóbb helyeken, a feltétek pedig plusz 50 forintba fognak kerülni.

v\u00edzpart k\u00f6vekkel, \u00fattal

Fotó: Ukran / Unsplash


Más a helyzet a parton található árusoknál, ahol a sima lángos darabjáért 1300 forintot fognak majd elkérni.
sajtos tejf\u00f6l\u00f6s t\u00e9szta

Fotó: Krisztian Tefner / Shhuterstock


Az áremelkedés magukat a kereskedőket is meglepte, nem számítottak rá, hogy egy sajtos-tejfölös lángos ára meghaladja majd az ezer forintot. Megnövekedett költségeik miatt azonban ez be fog következni 2022 nyarán, ezért mindenképpen jóval több pénzt készíts be a strandoláshoz, mint akár 1 évvel ezelőtt.