Barackos piskóta tükörtojásnak látszó díszítéssel tányéron

Finom és látványos vendégváró édesség

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: barackos piskóta

Barackos piskóta recept, aminél a szokatlan mascarponéval nemcsak megbolondítjuk az édességet, de nagyon látványossá is tesszük.


Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 8 dkg vaj
  • 1 cs.sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. hámozott
  • pirított pisztácia
  • barackbefőtt

​Így készül

  1. A tojássárgájákat keverjük simára a cukorral és az olvasztott vajjal.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, vigyázva, hogy mindig sima legyen a massza.
  3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk a masszához, míg tökéletesen össze nem simul a két állag.
  4. Kenjünk ki egy tepsit, és öntsük bele a piskótát – nem baj, ha vékony lesz a réteg. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és toljuk be a tepsit.
  5. A sajtkrémet közben készítsük el a mascarpone,a porcukor és a vaníliás cukor keverékéből.Ha túl folyékony, tegyünk bele több porcukrot.
  6. A kihűlt tésztát vágjuk kockákra,majd tegyünk rájuk egy-egy evőkanálnyi krémet, és fél-fél barackot, így tükörtojásnak álcázott süteményt kapunk. Szórjuk meg pisztáciadarabkákkal.

VINCE-tipp

A piskótatészta annál könnyebb, minél több tojásból készül. Ha vastagabb tésztájú süteményt szeretnénk, csak növeljük a tojások számát és arányosan a többi hozzávalót. Ha elégvastag, kettévágva meg is tölthetjük a mascarponés krémmel.