
Finom és látványos vendégváró édesség
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: barackos piskóta
2021-07-21
Barackos piskóta recept, aminél a szokatlan mascarponéval nemcsak megbolondítjuk az édességet, de nagyon látványossá is tesszük.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 4 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 8 dkg vaj
- 1 cs.sütőpor
- 1 csipet só
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. porcukor
- 2 ek. hámozott
- pirított pisztácia
- barackbefőtt
Így készül
- A tojássárgájákat keverjük simára a cukorral és az olvasztott vajjal.
- Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, vigyázva, hogy mindig sima legyen a massza.
- A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk a masszához, míg tökéletesen össze nem simul a két állag.
- Kenjünk ki egy tepsit, és öntsük bele a piskótát – nem baj, ha vékony lesz a réteg. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és toljuk be a tepsit.
- A sajtkrémet közben készítsük el a mascarpone,a porcukor és a vaníliás cukor keverékéből.Ha túl folyékony, tegyünk bele több porcukrot.
- A kihűlt tésztát vágjuk kockákra,majd tegyünk rájuk egy-egy evőkanálnyi krémet, és fél-fél barackot, így tükörtojásnak álcázott süteményt kapunk. Szórjuk meg pisztáciadarabkákkal.
VINCE-tipp
A piskótatészta annál könnyebb, minél több tojásból készül. Ha vastagabb tésztájú süteményt szeretnénk, csak növeljük a tojások számát és arányosan a többi hozzávalót. Ha elégvastag, kettévágva meg is tölthetjük a mascarponés krémmel.
Related Articles Around the Web