
Kelet közelebb van, mint gondolnád
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: fűszeres báránygombócok mentával
2021-09-03
A mai recept különlegessége, hogy bár csupa olyan fűszer kerül bele, amit a magyar konyhákban is előszeretettel használunk, a végeredmény mégis egy keletiesre hangolt étel lesz.
Hozzávalók
- 500 g darált bárányhús
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 400 g hámozottparadicsom-konzerv
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor menta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 200 g kuszkusz
- só
Így készül
- A darált bárányt keverjük össze a zsemlemorzsával, a tojással, a felaprított mentával és sóval. Gombócokat formázunk belőle, majd forró serpenyőben olívaolajon kérget pirítunk rájuk.
- Félretesszük a húsgolyókat, a visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és néhány percen átforraljuk.
- Egy tűzálló tálba helyezzük a gombócokat, hozzáadjuk a kiolvasztott borsót és a paradicsomszószt. 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt lefedve készre sütjük.
- A kuszkuszt leöntjük 400 ml forró vízzel, letakarjuk és hagyjuk, hogy 5 perc alatt megpuhuljon, majd tálaljuk.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: olajbogyós-vörösboros mediterrán ragu - Vince ›
- Egy nap, egy recept: tojásos-gombás húsmentes lepény - Vince ›
- Egy nap, egy recept: vegetáriánus gombás fasírt - Vince ›
- Egy nap, egy recept: tojásos-gombás lepény ›
- Egy nap, egy recept: házi zabkenyér házi túrókrémmel ›
- Egy nap, egy recept: hűsítően édes citromos muffin ›
- Egy nap, egy recept: Salvador Dalí spirituális gyümölcslevese - Vince ›
Related Articles Around the Web