Színes étel szürke tányéron, késsel, villával, barna szalvéta

Kelet közelebb van, mint gondolnád

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: fűszeres báránygombócok mentával

A mai recept különlegessége, hogy bár csupa olyan fűszer kerül bele, amit a magyar konyhákban is előszeretettel használunk, a végeredmény mégis egy keletiesre hangolt étel lesz.


​Hozzávalók

  • 500 g darált bárányhús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 400 g hámozottparadicsom-konzerv
  • 300 g fagyasztott zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor menta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 g kuszkusz

Így készül

  1. A darált bárányt keverjük össze a zsemlemorzsával, a tojással, a felaprított mentával és sóval. Gombócokat formázunk belőle, majd forró serpenyőben olívaolajon kérget pirítunk rájuk.
  2. Félretesszük a húsgolyókat, a visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és néhány percen átforraljuk.
  3. Egy tűzálló tálba helyezzük a gombócokat, hozzáadjuk a kiolvasztott borsót és a paradicsomszószt. 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt lefedve készre sütjük.
  4. A kuszkuszt leöntjük 400 ml forró vízzel, letakarjuk és hagyjuk, hogy 5 perc alatt megpuhuljon, majd tálaljuk.