színes étel fekete serpenyőben, szürke asztalon, felette kanál, mellette barna tányér
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: báránylapocka zöldséges árparizottóval

Fenségesen elkészített báránylapocka és hozzá egy nem mindennapi rizottó. Mi kell még a boldogsághoz?



Hozzávalók

  • 400 g báránylapocka
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 szál répa
  • 2 szál szárzeller
  • 1 nagy póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 ml alaplé
  • 300 g árpagyöngy (6 órát áztatva)
  • 1 csokor petrezselyem
  • fekete bors
  • tengeri só

Így készül

  1. A fokhagymát durvára vágjuk és megfuttatjuk a forró zsíron, majd rádobjuk a nagyobbra kockázott húst és 7 perc alatt átpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, zellert, pórét, sózzuk, borsozzuk és további 5 percig pirítjuk, majd 300 ml vízzel felöntve, kis lángon, lefedve főzzük 50 percen át.
  3. Ekkor hozzáadjuk az árpát az alaplével, és gyakran megkeverve 30 percet főzzük, majd 20 percet gőz alatt pihentetjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.