Barbara Streisand színésznő
Fotó: barbrastreisand / Shutterstock

Barbra Streisand saját fagylalt receptjébe különös dolgok kellenek, de nagyon finom

Barbra Streisand receptje garantáltan jól fog esni még a hideg téli hónapokban is. Csak pár alapanyagra lesz szükséged és már el is készítheted a világ egyik legnagyobb dívájának házi készítésű fagylaltját.



A kétszeres Oscar-díjas, többszörös Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai sztár házi fagylalt receptje pontosan olyan finom, mint amilyennek elképzelted. Most rajtad a sor, hogy elkészítsd!

m\u00e1lyvacukor egy k\u00e9k t\u00e1lban

Fotó: Serafima Lazarenko / Unsplash


Hozzávalók

a fagylalthoz:

  • 240 ml teljes tej
  • 170 gramm mályvacukor
  • 15 gramm instant kávé
  • ¼ teáskanál só
  • 240 ml tejszín

a diós csokoládészószhoz:

  • 58 gramm étcsokoládé
  • 28 gramm sótlan vaj
  • 120 ml forrásban lévő víz
  • 70 gramm kristálycukor
  • 2 evőkanál kukoricaszirup
  • ¼ teáskanál só
  • 60 gramm darált dió vagy pirított mandula
  • ½ teáskanál vanília esszencia
csokol\u00e1d\u00e9s fagylalt t\u00e1lban

Fotó: AtlasStudio / Shutterstock


Így készül

  1. Lassan melegítsük fel a tejet.
  2. Adjuk hozzá a mályvacukrot.
  3. Addig keverjük a masszát, amíg a mályvacukrok fel nem oldódnak.
  4. Keverjük hozzá az instant kávét és a sót, majd vegyük le a tűzről és hűtsük le teljesen.
  5. Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tejszínt.
  6. Keverjük bele a kihűlt mályvacukrot, és az egészet adagoljuk ki jégkocka tartóba. (Alternatív megoldásként tegyük egy tálba.)
  7. Fagyasszuk legalább 8 órán át vagy egy éjszakán keresztül.


A diós csokoládészószhoz:

  1. Olvasszuk fel a csokoládét, majd adjuk hozzá a cukrot, a kukoricaszirupot, a sót, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. Főzzük 5 percig, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. A fagylalttal tálaljuk.

(vice)