piros-barna grillezett húsdarabok
Fotó: Ahmad / Unsplash

Egy nap, egy recept: BBQ oldalas

Az oldalas sikere a fűszerezésen múlik. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy "szeletenként" kerül befűszerezésre és kisütésre a hús.



Hozzávalók

  • 1 kg sertésoldalas
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál egész fekete bors
  • 800 ml ketchup
  • 6 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál fekete bors
  • 1 kávéskanál friss rozmaring
  • 1 kávéskanál friss oregánó
  • 1 evőkanál Worcester-szósz

Így készül

  1. A húst vágjuk fel csontonként, majd tegyük lábasba. Öntsük fel vízzel, sózzuk meg, majd tegyük a vizébe az egész borsot és a fokhagymát. Egy órán keresztül főzzük elő.
  2. A többi hozzávalót keverjük össze, és a megfőtt húst forgassuk ebbe a keverékbe. Tegyük tálba, és lefedve helyezzük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
  3. Másnap vegyük elő és a forró grillen 15-20 perc alatt, folyamatos forgatás mellett süssük aranyszínűre a szeleteket.
  4. Grillezés kora szeletek alá tegyünk grilltálcát vagy alufóliát, különben a szétcsapódó forró cseppekés szikrák miatt még a sütő megközelítése is nehézkessé válhat.