
Egy nap, egy recept: BBQ oldalas
2022-02-17
Az oldalas sikere a fűszerezésen múlik. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy "szeletenként" kerül befűszerezésre és kisütésre a hús.
Hozzávalók
- 1 kg sertésoldalas
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál egész fekete bors
- 800 ml ketchup
- 6 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fekete bors
- 1 kávéskanál friss rozmaring
- 1 kávéskanál friss oregánó
- 1 evőkanál Worcester-szósz
- só
Így készül
- A húst vágjuk fel csontonként, majd tegyük lábasba. Öntsük fel vízzel, sózzuk meg, majd tegyük a vizébe az egész borsot és a fokhagymát. Egy órán keresztül főzzük elő.
- A többi hozzávalót keverjük össze, és a megfőtt húst forgassuk ebbe a keverékbe. Tegyük tálba, és lefedve helyezzük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
- Másnap vegyük elő és a forró grillen 15-20 perc alatt, folyamatos forgatás mellett süssük aranyszínűre a szeleteket.
- Grillezés kora szeletek alá tegyünk grilltálcát vagy alufóliát, különben a szétcsapódó forró cseppekés szikrák miatt még a sütő megközelítése is nehézkessé válhat.
From Your Site Articles
- Nézd meg a budapesti borbárt, ahol automata sommelier van! - Vince ›
- Snoop Dogg erre a csípős szószra esküszik - Vince ›
Related Articles Around the Web