beyonce
Fotó : Handout / shutterstock

Kiderült, mi a titka Beyoncé bombasztikus formájának

A többszörös Grammy-díjas Beyoncé étrendjébe tartozó ételeket elnézve már értjük, hogy miért ilyen fantasztikus a formája.Beyoncé huszonnyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő olyan hibátlanul néz ki, hogy nehéz elhinni, hogy már a 40-et is betöltötte.

Új zenéire sem kell már sokat várnia a rajongóknak, ugyanis nemrég jelentette be, hogy hat év után első szólóalbuma, a Renaissance 2022. július 29-én fog megjelenni. Mi most nem a zenei pályafutására fókuszálunk, hanem az eatthis segítségével összefoglaltuk, hogy Beyoncé milyen ételeket száműzött az étrendjéből, azért, hogy ilyen fantasztikus alakja legyen.

Olvasd el ezt is! Egy nő kipróbálta Victoria Beckham étrendjét, de feladta

1. Nem eszik szénhidrátot

egy t\u00e1l spagetti, h\u00fassal

Fotó: Emanuel Ekström / Unsplash


Igaz, hogy a szénhidrátok sok esetben hibáztathatók a súlygyarapodásért, ám több kutatásból is kiderült, hogy kontrollált mennyiségben szüksége van rá a szervezetnek. A szénhidrát ugyanis olyan energiát szolgáltat neked, ami szükséges a mindennapi teendőid elvégzéséhez, így elég valószínű, hogy Beyoncé kis mennyiségben azért fogyaszt belőle.

2. Kerüli a húst

h\u00fas egy feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: Chad Montano / Unsplash


Úgy tűnik, hogy az énekesnő részben a vegetáriánus étrendet követi, ugyanis nem eszik húst. Való igaz, hogy a vörös húsok elhagyásával csökkenthető a gyulladások, illetve a szívbetegségek és a magas koleszterinszint kialakulásának kockázata.

3. Elhagyta a halat is

lazacos \u00e9tel

Fotó: Casey Lee / Unsplash


Beyoncé még a halakról is lemondott, hogy megtudja tartani irigylésre méltó alakját.

Emellett a tengeri herkentyűk elhagyásával annak is csökken a – minimális – kockázata, hogy olyan káros anyagok kerülnek a szervezetébe, mint a higany. Ez ugyanis nagy mennyiségben rontja a hallást, a látást és a koordinációs képességeket. Az énekesnőnek valóban nélkülözhetetlenek ezek a képességek.

4. Nem eszik cukrot

s\u00fctem\u00e9ny szelet

Fotó: Anthony Espinosa / Unsplash


Ha abbahagyod a cukros ételeket fogyasztását, akkor valóban gyorsabban tudsz csúcsformába jönni. A cukor teljes elhagyása ugyanis segít a hasi zsír elvesztésében, de a bőröd is javulni fog és még energikusabb is leszel.

Ennél is fontosabb, hogy a szív és a szervek egészsége is könnyebben fenntartható.

5. Nem fogyaszt tejtermékeket

joghurt gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6kkel

Fotó: Jaqueline Pelzer / Unsplash


A laktózérzékenyek számára ez egyszerű váltásnak tűnhet. A sajt és a joghurtok szerelmei azonban másként gondolhatják. A tejtermékről való lemondás viszont valóban jár előnyökkel. Ha érzékeny vagy rá, akkor az elhagyásával csökkentheted a szervezetedben található gyulladást.

Ha úgy döntesz, hogy elhagyod a tejtermékeket, akkor gondosodj a megfelelő D-vitamin és kalcium bevitelről.

De, akkor mégis mit eszik?

avok\u00e1d\u00f3s keny\u00e9r

Fotó: Bakd&Raw by Karolin Baitinger / Unsplash


A jelek szerint Beyoncé vegán-keto étrendet követ, ami egy alacsony szénhidrát-, de magas zsírtartalmú diéta. Ennél az étrendnél a szénhidrátokat általában napi 20-50 grammra csökkentik, hogy elérjék és fenntartsák a ketózis állapotát – egy anyagcsere-folyamatot, amiben a szervezet glükóz helyett zsírt éget, és azt üzemanyagként használja.

Beyoncé valószínű, hogy csak növényi alapú élelmiszereket fogyaszt, például zöldségeket, gyümölcsöket (avokádó), dióféléket és gabonákat.