szakállas férfi fehér ingben, konyhapultnál áll
Fotó: Jekken Péter

Az európa csúcsára törő magyar séf ugyanazokkal az alapanyagokkal főz, mint te otthon!

A világ legrangosabb szakácsversenyére, a Bocuse d'Orra készülő magyar séf megmutatta nekünk, milyen alapanyagokkal dolgozik. Meg fogsz lepődni: jó részük a te konyhádban is megtalálható!Március 23-24-én Budapesten rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Ornak az európai döntőjét. A vince.hu kiemelten foglalkozik az év legjelentősebb gasztroeseményével,

a két napon élőben a helyszínről tájékoztatja az olvasókat a verseny alakulásáról.

Elöljáróban bemutattuk már az egyik idei magyar zsűritag segítségével magát a versenyt, a névadó Paul Bocuse-t, neves hazai szakembereket kérdeztünk meg a magyar csapat esélyeiről és megszólaltattuk a magyar csapat felkészülését segítő Michelin-csillagos sztárséf.

Ez a mostani cikk mégis különlegesség a maga nemében, hiszen

korábban még egyetlen stábot sem engedtek be az éppen a felkészülés utolsó fázisánál tartó magyar csapat konyhájába és senkinek nem árultak el azzal kapcsolatban semmit, mi kerül majd a tányérra.

A vince.hu-val most kivételt tettek, az alapanyagok előkészítése közben csíptük el a magyar színeket a Bocuse d'Oron képviselő Dalnoki Bence séfet, az alábbi videón a titkos konyhából villantunk fel jeleneteket.

Ha megnézed az alábbi felvételt, amin Bence éppen a hozzávalókat állítja össze a következő napi próbafőzésre, látni fogod, hogy jó pár a te otthonodból is ismerős alapanyagot és márkát használ.

Mint minden évben, így idén is vannak előre meghatározott kötelező elemek, amiket minden országnak be kell építenie a fogásaiba. Idén ez a kacsamáj, az őzhús, a magyar tejföl és a magyar túró, valamint három hazai krumplifajtából legalább egy. Ottjártunkkor azonban az is kiderült, a kötelező elemeknél még a márkát is pontosan meghatározták a szervezők.

Kezdődjön a játék: vajon hány márkát ismersz fel a felvételen?

Dalnoki Bence csak nekünk megmutatta, mit fog főzni a budapesti Bocuse d'Oron!