A magyar válogatott titkos "boszorkánykonyháján" jártunk - KÉPGALÉRIA
Exkluzív képek a magyar Bocuse d'Or csapat felkészüléséről egy meglepetésemberrel és pár árulkodó alapanyaggal.
Március 23-24-én Budapesten rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Or-nak az európai döntőjét. A vince.hu-n kiemelten foglalkozunk a rangos gasztronómiai eseménnyel, számos felvezető cikk mellett,
március 23-24-én élő helyszíni tudósítással jelentkezünk a versenyről.
Az utolsó napokban a szervező Magyar Bocuse d'Or Akadémia külön engedélyével megtekinthettük a magyar csapat felkészülését, alábbi fotógalériánk ott készült.
Fotó: Jekken Péter
2022. március 23-24-én a Bocuse d'Or Budapesten megrendezésre kerülő európai döntőjében Dalnoki Bence képviseli a magyar színeket. Csapatával novemberben kezdte a felkészülést, kétnaponta készítik el a teljes versenymenüt, összesen 22-szer. A Hungexpón berendezett "edzőtáborban" még saját konyhakertjük is van fűszernövényekkel.
Fotó: Jekken Péter
Bence segítője a versenyen Nyikos Patrik commis (jobbra) lesz. A verseny napján összesen hárman lesznek minden ország konyhájában, de a harmadik segítő (egy vendéglátóipari diák) a felkészülésben nem vehet részt. A séfek arra is pontot fognak kapni, az "idegen" segítővel hogyan tudnak együttműködni. A részletes szabályokról itt írtunk cikket.
Fotó: Jekken Péter
Molnár Bence is végig segíti a csapat felkészülését. Tapasztalata aranyat érhet, a legutóbbi magyar versenyző, Veress István commis-ja volt, az ő párosuk továbbjutott az európai döntőből és végül a 11. helyet szerezte meg a 2021-es lyoni világdöntőn, amit egy francia sportoló nyert meg.
Fotó: Jekken Péter
November óta pár pihenőnap kivételével a csapat minden napot a Hungexpón felállított konyhában tölt. Ez a fotó a beosztásukat követő tábláról készült.
Fotó: Jekken Péter
Inspirációként kint van egy kép a konyhában a névadó Paul Bocuse francia mesterszakácsról. Az ő életét ebben a cikkben mutattuk be.
Fotó: Jekken Péter
Bencéék minden második nap lefőzik a komplett menüt. A köztes napokon mindent előkészítenek, grammra pontosan kimérnek.
Fotó: Jekken Péter
A versenyre is kiporciózva viszik majd az alapanyagokat, ahogy Bence mondta, ott már csak "legózás" megy az előre összeállított elemekből. Az egyik legfontosabb eszköz a mérleg.
Fotó: Jekken Péter
A 2016-ban az európai döntőt megnyerő, majd a világdöntőn 4. helyet elérő Széll Tamás idén a csapat trénere. "Civilben" is együtt dolgozik Bencével és Patrikkal, mindketten az ő tulajdonában lévő Micheling-csillagos Stand étterem munkatársai.
Fotó: Jekken Péter
Széll Tamás a felkészülés minden egyes napján ott van a konyhában a csapattal, együtt találták ki a menüt, illetve ő instruálja a csapatot a próbafőzések alatt, hogy ne csússzanak ki a rendelkezésre álló 5 óra 35 percből.
Fotó: Jekken Péter
Bár a csapatok menüje egészen a verseny napjáig titkos, az kiderült, hogy gomba kerül a magyar csapat tányérjára.
Fotó: Jekken Péter
Vannak kötelező elemek, amit minden ország séfjének be kell építenie a menüjébe. Ilyen a kacsamáj, az őzgerinc, a magyar tejföl és túró, valamint a három előre megadott krumplifajtából legalább egy. Bence az Anuschkát választotta, azt viszont többféleképpen is fel fogja dolgozni.
Fotó: Jekken Péter
Bence is megerősítette, ő és az egész csapat egyértelműen továbbjutást vár a budapesti versenyen (ehhez a legjobb 10-ben kell végeznie), de igazán elégedett a dobogóval lenne.
Szurkolj te is Bencének március 23-24-én és kövesd a főzésüket élőben a vince.hu-n!
- Hungarian Wine Summit: a magyar borok csúcskostolója márciusban ›
- Mit főz karácsonykor a Michelin-csillagos séf, Széll Tamás? - Vince ›
- Kijuthatnak a magyarok a világ egyik legizgalmasabb "sportjának ... ›
- Magyar zsűritag árult el titkokat a budapesti Bocuse d'Or előtt - Vince ›
- Rácz Jenő is szerepet kap a Bocuse d'Or Budapesten! - Vince ›
- Egy francia sportoló nyerte a Bocuse d'Ort, Magyarország 11. lett ... ›
- Élő közvetítés a budapesti Bocuse d'Or szakácsversenyről - Vince ›
- Íme a magyar séf szereplése a budapesti Bocuse d'Or-on - Vince ›