Széll Tamás szakács magyar zászlóval más szakácsok társaságában ünnepel

Egyszer már szerencsét hozott a budapesti helyszín

Bácsi Róbert László

Újra Budapesten rendezik a Bocuse d’Or európai döntőjét

2016 után megint Budapest ad otthont a világ legrangosabb szakácsversenyének. A Bocuse d'Or európai válogatóját minden évben rengetegen követik figyelemmel, így hatalmas megtiszteltetésnek számít, hogy jövőre Magyarország lesz a házigazda.

A magyar gasztronómia hatalmas fejlődésen esett át az elmúlt években, a Bocuse d'O pedig órási lehetőség nyújt arra, hogy újra megmutassuk magunkat a nemzetközi színtéren. Ezenkívül a főzőverseny fontos turisztikai reklámot is jelent Magyarországnak. A nemzetközi eseményen Európa legkiválóbb séfjei fogják összemérni tudásukat. A döntőre 20 országból érkeznek majd a csapatok, a zsűri pedig közülük fogja kiválasztani azokat, akik tovább juthatnak a 2023-as lyoni világdöntőre.

2016-ban egyszer már sikerült Budapestre hozni az európai döntőt, az akkori győztes, Széll Tamás (aki a világdöntőben végül 4. helyezést ért el) így nyilatkozott az eseményről: „Megnyerni ezt a versenyt fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség".