​Széll Tamás torinó

Széll Tamás már a 2018-as torinói versenyen

Bocuse d’Or: ez volt 5 éve Széll Tamásék világverő menüje

2016-ban is Budapesten tartották a Bocuse d’Or európai döntőjét, ahol Széll Tamás és a magyar csapat aranyérmet szerzett. A csapat értelemszerűen így 2017-ben a lyoni világdöntőben is megmérethette magát, ahol óriási eredményt, negyedik helyet szereztek. Nem mellesleg Magyarországé lett a legszebb hústál és a legjobb plakát.

Egy kis történelmi visszatekintést tartunk, és a Secret Stories cikke segítségével felidézzük, hogy mi is volt pontosan a magyar csapat 2017-es receptje, amivel a fantasztikus sikerüket elérték.

Vegán téma 

– Betekintés a magyar konyhakultúrába & történelembe –

A menüben fellelhető tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika.

„Gyökerek & levelek alatt”

  • Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag
  • Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével
  • Sárgacékla & hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag
  • Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral
  • Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom
  • Roppanós „gyökér” & csicsókapüré
  • „Dió” & gombazselé
  • Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák

Mártás

  • Petrezselyemkrém
  • Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba