Bodrogi Gyula színművész

Különleges receptet árult el a Kossuth-díjas színművész

Fotó: bodorig_gyula_official

Egy különleges kellékre van szükség Bodrogi Gyula speciális fácán receptjéhez

Vadételekben igazi mester Bodrogi Gyula, a vadászathoz ráadásul sajátos kapcsolat fűzi. A Nemzet Színésze a Kossuth Rádió vasárnap délelőtti Korkóstoló című műsorában mesélt a vadászathoz kötődő családi és személyes emlékeiről, illetve elárulta két vadból készült ételének titkát is.„Vettem egy őzhívó sípot, és elmentem vadászni, hogy kipróbáljam. Leültem, ölemben a puskámmal és próbálgattam a sípot. Egyszer csak ott termett egy őzbak, megállt, rám nézett én pedig gondoltam magamban, ezek szerint jól fújtam a sípot. Aztán elment a vad és én utána vettem észre, hogy a puska az ölemben maradt. Elfelejtettem vadászni, olyan örömet okozott, hogy jól sípoltam, hogy eszembe se jutott lelőni a vadat"

– mesélt egy személyes történetet Bodrogi Gyula a Kossuth Rádióban.


A Kossuth-díjas színművész már gyerekkorában, édesapja által ismerkedett meg a vadászattal, ám csak később, pályatársa, Benkő Gyula közreműködésével vált igazi vadásszá, amelyről korábban már mesélt is a Dankó Rádióban a hazánkban ősszel megrendezett vadászati és természeti világkiállítás nagyköveti szerepe kapcsán.

A színművész azonban most a Kossuth Rádióban gasztronómiai titkokba is beavatta a hallgatókat, hiszen elárulta, miként készíti a káposztás fácánt, sőt azt is, hogy ő milyen bevált recept szerint főzi tökéletesre bográcsban a vadételeket.


Miért szereti annyira a káposztás fácánt? Mert az étel elkészítéséhez szükség van egy különleges kellékre, egy fedeles cserépedényre, amelyet a sütés előtt be kell áztatni.

A vadászlakoma különleges ízét a dinsztelt savanyúkáposzta, vörösbab és kis kockákra vágott krumpli adja, amiket a megtisztított fácánba kell tölteni.

Következő lépésként ki kell bélelni a cserepes edényt szalonnával, majd mehet bele a fácán, amelyre további szalonna szeleteket és káposzta levelet kell tenni. Mehet is be a sütőbe, ahol körülbelül egy óra alatt készre sül.