emberek állnak egymás mellett, barna hajú férfiak, barna hajú nő

5 étel, amitől fiatalabbnak fogsz kinézni a korodnál

Az öregedés sajnos vagy nem sajnos, de elkerülhetetlen, ezzel együtt szinte mindenki szeretné késleltetni. Az általunk összegyűjtött ételek segíteni fognak ebben.


A minap a healthline oldalán rábukkantunk egy érdekes cikkre, ami olyan ételeket mutatott be, amik segítenek lelassítani az öregedés folyamatát. Mutatjuk is őket!

Olvasd el ezt is! A legjobb immunerősítő ételek az ehető algák egyes fajtái

1. Gránátalma

piros gr\u00e1n\u00e1talma fekete h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Margarita Zueva / Unsplash


Nem nagy meglepetés, hogy sok más gyümölcshöz hasonlóan a gránátalma is tele van egészséges tápanyagokkal.

Nagy mennyiségű rostot, káliumot és K-vitamint tartalmaz, ami hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez és gazdag antioxidánsokban is. Utóbbiak azért fontosak, mert a kutatások kimutatták, hogy az antioxidánsok csökkentik az UV-sugárzás okozta bőrkárosodást, tehát lassítják a bőr öregedését.

2. Avokádó

f\u00e9lbe v\u00e1gott avok\u00e1d\u00f3k

Fotó: Estúdio Bloom / Unsplash


Az avokádó számos olyan "szívbarát" zsírban, rostban, illetve vitaminban gazdag, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára.

Ezenfelül több tanulmány is megállapította, hogy az avokádóban található növényi zsírok segítenek "formában tartani" a bőrünket. Ha nincs ötleted, miként készítsd el az avokádót, akkor próbáld meg a mi kedvenc grillezett csirkemellünket guacamoléval.

3. Lenmag

barna lenmag Fotó: pixabay.com


A lenmag nagyon gazdag omega-3 zsírsavakban, amik még az idő múlásával is segítenek megtartani a bőr hidratáltságát.

A barna magok ezenfelül még olyan különleges antioxidánsokkal is rendelkeznek, amik csökkentik a szívbetegségek és a mellrák kialakulásának kockázatát.

4. Zöld tea

z\u00f6ld tea feh\u00e9r b\u00f6gr\u00e9ben

Fotó: Matcha & CO / Unsplash


A lenmaghoz hasonlóan a zöld tea is erős antioxidáns hatással bír. Mint ilyen, segít megvédeni a bőrt a szabad gyökök által okozott károktól, amik külső tényezők, például napfény következtében alakulnak ki.

5. Extra szűz olívaolaj

sal\u00e1ta k\u00e9k t\u00e1ny\u00e9ron ol\u00edvaolajjal

Fotó: Jessica Lewis / Unsplash


Az extra szűz olívaolaj erősen gyulladáscsökkentő hatású, ezzel pedig lassítják a bőr gyors öregedését és csökkentik a krónikus betegségek kialakulását.