
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: fűszervajas borjú spárgával
2022-04-21
A vajpuha borjúborda elkészítése leginkább a megfelelő pácon múlik. Ez a recept nemcsak ezt ugorja meg tökéletesen, de még egy pikáns mártást is kínál mellé.
Hozzávalók
- 800 g borjúborda
- 1 kg zöld spárga
- 50 g kéksajt
- 100 g vaj
- 1 db kezeletlen vagy biocitrom
- 1 csokor friss tárkony
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
Így készül
- Az olívaolajban keverjük el a zúzott fokhagymát, egy fél citrom lereszelt héját, frissen őrölt borsot, és sütés előtt néhány órával dörzsöljük be vele a hússzeleteket.
- A szobahőmérsékletű vajat keverjük el a kéksajttal és az apróra vágott tárkonnyal.
- Távolítsuk el a spárgák szárának fás részét: hajlítsuk meg és ami letörik, ne használjuk fel. A spárga főzővizéhez adjuk hozzá a citrom levét és a sót, majd főzzük 5-6 percig.
- A szobahőmérsékletű borjúszeleteket sózzuk meg, majd a grillen süssük készre.
- Miután elkészült, 5 percen keresztül lefedve pihentessük, végül fűszervajjal és a spárgával tálaljuk.