barna hús és zöld spárga fehér tányéron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: fűszervajas borjú spárgával

A vajpuha borjúborda elkészítése leginkább a megfelelő pácon múlik. Ez a recept nemcsak ezt ugorja meg tökéletesen, de még egy pikáns mártást is kínál mellé.



Hozzávalók

  • 800 g borjúborda
  • 1 kg zöld spárga
  • 50 g kéksajt
  • 100 g vaj
  • 1 db kezeletlen vagy biocitrom
  • 1 csokor friss tárkony
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. Az olívaolajban keverjük el a zúzott fokhagymát, egy fél citrom lereszelt héját, frissen őrölt borsot, és sütés előtt néhány órával dörzsöljük be vele a hússzeleteket.
  2. A szobahőmérsékletű vajat keverjük el a kéksajttal és az apróra vágott tárkonnyal.
  3. Távolítsuk el a spárgák szárának fás részét: hajlítsuk meg és ami letörik, ne használjuk fel. A spárga főzővizéhez adjuk hozzá a citrom levét és a sót, majd főzzük 5-6 percig.
  4. A szobahőmérsékletű borjúszeleteket sózzuk meg, majd a grillen süssük készre.
  5. Miután elkészült, 5 percen keresztül lefedve pihentessük, végül fűszervajjal és a spárgával tálaljuk.