három ember pohárral a kezében ülnek a kövön, mögöttük épületek
Fotó: Mendula

Ezt egyed a borozáshoz és megnyílik előtted a dimenziókapu!

Legyen szó friss, gyümölcsös fehérborról, könnyű nyári rozéról, vagy testes vörösborról, mindegyikhez megtalálhatod a megfelelő nasit.


A bor-étel párosítás nem egy új keletű, pillanatok alatt hullócsillagként eltűnő divathullám, hanem régre visszanyúló, komoly gyakorlatot igénylő tevékenység. Már rég nem csak azt jelenti, hogy „fehér húshoz fehérbor, vörös húshoz vörösbor”, hanem ennél egy sokkal összetettebb, izgalmas folyamat.

A granolákat, magkrémeket, magkeverékeket készítő Mendula magyar kézműves műhely ezért Piskor Fanni WSET 3 okleveles borszakértővel közösen megalkotta a WineNuts bormix családot.

sz\u00ednes, feliratos dobozok sz\u00fcrke h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Mendula

Felkeltettük az érdeklődésedet? A Nuts and Wine bormixek honlapján további információkat kapsz az egyes ízkombinációkról, borpárosításokról, de rögtön meg is rendelheted mindegyik csomagot!

​A magkeverék megalkotásakor az volt a céljuk, hogy legyen egy olyan termék a piacon:

  • ami lehet egy menő, ötletes és passzoló ajándék lehet egy üveg bor mellé,
  • vagy amit szívesen elviszel egy buliba, ha nem a megszokott csomag chipset vagy sós mogyorót szeretnéd vinni,
  • vagy amit egy borászatban, borozóban (vagy akár otthon) tudsz a kiválasztott pohár borod mellé csipegetni.

Ennek eléréséhez közel 50 féle alapanyagot kóstoltak végig mindenféle fajtájú borokkal (savhangsúlyos ill. fahordós érlelésű fehérborok, rozé bor, savhangsúlyos ill. tanninhangsúlyos vörösborok), hogy valóban a legjobb, legfinomabb keverékeket alkossák meg, amik gasztronómiai élményt is nyújtanak a bor mellé fogyasztva.

Voltak olajos magok mindenféle verzióban (natúr, sós, enyhén és erősebben pörkölt változatban), aszalt és liofilizált gyümölcsök (narancs, málna, eper, piros és fekete ribizli, meggy, vörös áfonya, körte, mangó, kókusz stb.) és ötféle csoki.

sz\u00ednes magok sz\u00fcrke k\u0151re kisz\u00f3rva, alattuk sz\u00ednes doboz

Fotó: Mendula


A végeredmény egy olyan, a piacon eddig egyedülálló termékcsalád lett, amelyhez minden alapanyagot a legnagyobb gondossággal választottak ki, amelynek nem (csak) az a célja, hogy „felszívja az alkoholt”, amelyet nem csak reklámfogásból ajánlanak a borok mellé fogyasztani – hanem amit tényleg egy hosszú kóstolási folyamat eredményeként, szakértő bevonásával fejlesztettek tökéletesre, hogy a keverékek minden egyes összetevője tökéletes harmóniában legyen a hozzá javasolt fajtájú borral

Felkeltettük az érdeklődésedet? A Nuts and Wine bormixek honlapján további információkat kapsz az egyes ízkombinációkról, borpárosításokról, de rögtön meg is rendelheted mindegyik csomagot!





.