barna karikák, szürke rácson, szürke tányéron, gyufák, kanál

A ruha teszi az almát

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: pikáns bundás alma sós karamellszósszal

Egyszerűen elkészíthető őszi édesség aminek a különlegességét az alma panírjának fűszerezése, valamint a felturbózott karamellöntet adja.


​Hozzávalók

  • 4-5 db alma
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 100 ml tej
  • 120 ml tejszín
  • 150 g finomliszt
  • 1 citrom leve
  • 1 kk fahéj
  • kb. 300 ml olaj a sütéshez
  • 1 csapott kk só

Így készül

  1. Az egész tojásokat 30 g cukorral kb. 10 perc alatt robotgép segítségével habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, valamint ízesítjük fahéjjal és egy csipet sóval, és óvatosan összeforgatjuk.
  2. Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, karikákra vágjuk és meglocsoljuk a citrom levével. Az almaszeleteket a fahéjas tésztába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  3. A karamellszószhoz a maradék cukrot egy serpenyőben lassú tűzön elkezdjük hevíteni. Nem kavarjuk, nem rázogatjuk, türelmesen megvárjuk, amíg borostyánszínűvé válik. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a sót, és addig keverjük, míg csomómentessé válik.