
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: hideg burgonyaleves
2022-06-06
Sokan azt gondolják, a krumplileves csak forrón jó. Ez a recept rácáfol az elképzelésekre, ebben a formában az egyik legjobb nyári hűsítőt készíthetjük el.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 200 g póréhagyma
- 1 liter zöldségleves alaplé
- 200 ml tejszín
- 100 g vaj
- szerecsendió, friss zeller- vagy petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors, só
Így készül
- Olvasszuk fel egy lábasban a vajat, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott pórét és kis lángon pároljuk meg.
- A vékony karikákra szelt burgonyát, majd a zellerzöldet is hozzáadjuk, s felöntjük az alaplével.
- Várjuk meg, amíg felforr, ekkor adjuk hozzá a tejszínt is. Ízlés szerint reszeljünk bele szerecsendiót és sózzuk, borsozzuk.
- Addig főzzük, míg a burgonya szét nem esik. Ekkor botmixerrel pürésítsük, majd hűtsük le.
- Tálaláskor díszítsük ízesített olajokkal,friss hagymával.