zöld-fehér étel fehér tányérban kék fa asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: hideg burgonyaleves

Sokan azt gondolják, a krumplileves csak forrón jó. Ez a recept rácáfol az elképzelésekre, ebben a formában az egyik legjobb nyári hűsítőt készíthetjük el.



Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 200 g póréhagyma
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 200 ml tejszín
  • 100 g vaj
  • szerecsendió, friss zeller- vagy petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors, só

Így készül

  1. Olvasszuk fel egy lábasban a vajat, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott pórét és kis lángon pároljuk meg.
  2. A vékony karikákra szelt burgonyát, majd a zellerzöldet is hozzáadjuk, s felöntjük az alaplével.
  3. Várjuk meg, amíg felforr, ekkor adjuk hozzá a tejszínt is. Ízlés szerint reszeljünk bele szerecsendiót és sózzuk, borsozzuk.
  4. Addig főzzük, míg a burgonya szét nem esik. Ekkor botmixerrel pürésítsük, majd hűtsük le.
  5. Tálaláskor díszítsük ízesített olajokkal,friss hagymával.