egy tál tészta barna deszkán
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: eredeti spagetti carbonara

Eredeti, istenien krémes spagetti carbonara recept szigorúan tejszín nélkül, kizárólag tojással, parmezánnal és persze a szükséges fűszerekkel a szószban.



Hozzávalók

  • 500 g spagetti
  • 300 g húsos szalonna
  • 6 tojás
  • 1/8 szerecsendió
  • 80 g parmezán sajt
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem• tengeri só, fekete bors

Így készül

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük, a főzővízből 200 ml-t félreteszünk.
  2. A szalonnát vékonyra csíkozzuk és alacsony lángon megpirítjuk, majd rádobjuk a spagettit, alaposan átforgatjuk és félretesszük.
  3. A tojásokat sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, kézi habverővel felverjük. Hozzákeverjük a parmezán felét, majd a tészta főzővizével a tésztára öntjük, és lassan melegíteni kezdjük, miközben rázogatjuk a serpenyőt.
  4. Ha krémes állagúvá válik a tojás, az étel elkészült. Parmezánt reszelünk a tetejére, petrezselyemmel szórjuk meg és kevés olívaolajat csurgatunk rá tálalás előtt.