piros darabos étel fehér tálban, mellette kanál, villa, alatta sárga terítő

Cékla és hús: páratlan páros

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: céklával sült karaj

Sertéskaraj együtt sütve sok-sok minden évszakban beszerezhető zöldséggel, mindenek előtt céklával, répával, majd az egész megbolondítva meglepő fűszerekkel. Őszi egytálétel a javából.


​Hozzávalók

  • 700 g sertéskaraj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 500 g cékla
  • 300 g sárgarépa
  • 300 g burgonya
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 liter alaplé
  • 3 evőkanál édes csiliszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • babérlevél
  • néhány szál friss kakukkfű
  • só, bors

Így készül

  1. A hússzeletek mindkét oldalát pirítsuk meg néhány evőkanál olívaolajon, majd tegyük egy tűzálló kerámiatálba.
  2. Adjuk hozzá a falatnyi darabokra vágott céklát, hagymát, répát, burgonyát, valamint a babért, a kakukkfüvet, a csili- és szójaszószt.
  3. Sózzuk és borsozzuk, majd 160 Celsius-fokos sütőben másfél órán át süssük, szükség esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot.