lila-fehér éétel tálban, mellette kanál
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: nyári céklaleves

Valóságos zöldségkosár ez a nyári leves, a cékla mellett uborka, burgonya és alma is szerepel a receptben.



Hozzávalók

  • 400 g cékla
  • 300 g kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 200 ml kaukázusi kefir
  • 3 db közepes burgonya
  • frissen őrölt só, bors
  • friss kapor és snidling
  • 3 db kicsi édes alma
  • 6 db fürjtojás

Így készül

  1. Reszeljük le az uborkát. A céklát egészben, héjastól tegyük fel főni. Ha már megpuhult, hagyjuk kihűlni, majd reszeljük le.
  2. Tegyük a tálalóedénybe, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a kefirt, az uborkát, sót és borsot, majd helyezzük hűtőszekrénybe.
  3. Főzzük meg egészben a burgonyát és a tojásokat is. Amikor a burgonya már puha, de még forró, vegyük ki a levest a hűtőből, és tálaljuk a forró burgonyával és a főtt tojásokkal.
  4. A snidlinget és a kaprot tálaláskor szórjuk a levesre, ínyencek friss almakockákkal is bolondíthatják.