
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: céklaleves fürjtojással
2021-09-27
A cékla rendkívül egészséges, viszont az is kétségtelen, hogy nem mindenki szereti. Ebben a receptben viszont olyan izgalmasan van fűszerezve, hogy még azok is meg fogják kóstolni, akiknél nem tartozik a kedvencek közé. A fürjtojás a tetején a "hab a tortán".
Hozzávalók
- 3 közepes cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 db zöld zellerszár
- 1 l víz
- 2 evőkanál olaj
- 50 g vaj
- fél citrom leve
- 200 ml tejföl
- 6 db fürjtojás
- 1 kiskanál kömény
- 3 babérlevél
- néhány szál kakukkfű
- só, bors
Így készül
- Az olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a megtisztított és kockákra darabolt céklát és a felaprított zellerszárat is. Sózzuk, borsozzuk és 15 percig lassú tűzön, néha megkevergetve pároljuk.
- Ezután felöntjük egy liter vízzel és hozzáadjuk a fűszereket.
- Az utolsó 10 percben kimerünk 200 ml-t a levéből, simára keverjük egy kis tejföllel, majd visszacsorgatjuk a levesbe és belefacsarjuk a citrom levét is.
- Háromnegyed óra főzés után kiveszünk belőle néhány cékladarabot, majd miután a levest pépesre turmixoltuk, visszatesszük őket. Keményre főtt fürjtojással és friss zellerzölddel tálaljuk.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: sütőtökös vörös káposzta ›
- Egy nap, egy recept: Salvador Dalí spirituális gyümölcslevese - Vince ›
- Egy nap, egy recept: sütőtökös vörös káposzta - Vince ›
- Ne dobd ki az elsózott levest, egyszerűen meg lehet menteni! - Vince ›
- Egy nap, egy recept: halas céklasaláta - Vince ›
- Egy nap egy recept: csicseriborsós bébicéklasaláta csirkével - Vince ›
- Egy nap egy recept: lengyel sárgaborsóleves - Vince ›
- A japán omlett, ami úgy néz ki, mint egy tornádó - VIDEÓ - Vince ›
- Döbbenetes, hogy mennyire egészséges zöldség a cékla! - Vince ›