zöld, lila, sárga színű étel fehér tányérban, oldalt kés és villa

Az ősz 1000 színe

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: csicseriborsós bébicéklasaláta grillezett csirkével

Látványnak sem utolsó ez az étel, arról nem beszélve, hogy ebben a receptben bizonyítást nyer, ősszel is milyen változatos kínálat van finom és egészséges zöldségekből. Ez az étel akár a csirke nélkül is megállná a helyét, persze az sokat dob rajta.



Hozzávalók

  • 800 g csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • 6 db bébicékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál gyümölcsecet
  • 1 szál szárzeller és zöldje
  • 250 g zöldsaláta és rukkola ízlés szerint
  • őrölt bors

Így készül

  1. A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal, és egy serpenyőben készre sütjük.
  2. Közben forraljunk vizet és főzzük meg a bébicéklákat. Ha megpuhultak, hagyjuk hűlni és szűrjük le.
  3. Tegyük tálba, forgassuk össze a feldarabolt szárzellerrel és a zöldjével, csorgassunk rá olívaolajat és némi gyümölcsecetet.
  4. Adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, forgassuk jól össze, és tálaljuk a forró csirkehússal.