
Az ősz 1000 színe
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: csicseriborsós bébicéklasaláta grillezett csirkével
2021-10-04
Látványnak sem utolsó ez az étel, arról nem beszélve, hogy ebben a receptben bizonyítást nyer, ősszel is milyen változatos kínálat van finom és egészséges zöldségekből. Ez az étel akár a csirke nélkül is megállná a helyét, persze az sokat dob rajta.
Hozzávalók
- 800 g csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g főtt vagy konzerv csicseriborsó
- 6 db bébicékla
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál gyümölcsecet
- 1 szál szárzeller és zöldje
- 250 g zöldsaláta és rukkola ízlés szerint
- őrölt bors
- só
Így készül
- A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal, és egy serpenyőben készre sütjük.
- Közben forraljunk vizet és főzzük meg a bébicéklákat. Ha megpuhultak, hagyjuk hűlni és szűrjük le.
- Tegyük tálba, forgassuk össze a feldarabolt szárzellerrel és a zöldjével, csorgassunk rá olívaolajat és némi gyümölcsecetet.
- Adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, forgassuk jól össze, és tálaljuk a forró csirkehússal.