rózsaszín étel egy kék-fehér tálban, barna papíron, fa asztalon

Kedved szerint továbbfejlesztheted

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: céklás halsaláta

Izgalmas pikáns saláta hallal, céklával és további finomságokkal. A receptben hering szerepel, de ezt nyugodtan kicserélheted gyakorlatilag bármilyen más fajtára.



Hozzávalók

  • 200 g pácolt, ecetes hering
  • 300 g cékla
  • 500 ml víz
  • 1 kiskanál őrölt köménymag
  • 1 db alma
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál cukor
  • só, bors

Így készül

  1. A céklát sós-cukros vízben 25-30 perc alatt megfőzzük, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a köményt, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A heringet az üvegben lévő hagymával együtt lecsepegtetjük és feldaraboljuk.
  3. A céklát kockákra vágjuk és 100 ml főzőlével együtt egy tálba tesszük. Az almát felkockázzuk. A tejfölből, a mézből, a sóból és borsból öntetet készítünk és összeforgatjuk vele a céklát.
  4. Az összes hozzávalót tálba tesszük és lazán átkeverjük. Kihűtve vagy langyosan, de forrópirítóssal tálaljuk.