Egy nap, egy recept: céklasaláta dióval, kecskesajttal és egy kis extrával
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: céklasaláta dióval, kecskesajttal és egy kis extrával

Könnyen, gyorsan elkészíthető céklasaláta dióval, kecskesajttal és egy kis X-faktorral, ami megbolondítja a receptet.



Hozzávalók

  • 3 közepes cékla
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg kecskesajt
  • 1 evőkanál gesztenyeméz
  • 3 evőkanál citromlé
  • csipet só
  • frissen őrölt rózsabors

Így készül

  1. A hámozatlan céklákat egészben megfőzzük, de nem teljesen puhára. Hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd 4 mm-es szeletekre vágjuk, és azokat egy nagy tálba tesszük úgy, hogy ne teljesen fedjék egymást.
  2. A durvára vágott diót száraz serpenyőben, közepes hőfokon illatosra pirítjuk, és egy tányérra félretesszük kihűlni.
  3. A mézet a citromlével és a sóval kikeverjük, és ezzel az öntettel meglocsoljuk a céklaszeleteket. Megszórjuk a dióval, a kecskesajtot rámorzsoljuk, végül kevés rózsaborssal fejezzük be.
  4. Tizenöt percig hagyjuk állni, majd tálaljuk.