lila-fehér-zöld étel fehér tányéron, barna asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: kecskesajtos céklasaláta

Ha eddig még nem tudtad volna, ennek a saláta receptnek a segítségével saját ízlelőbimbóiddal meggyőződhetsz róla: a kecskesajt és a cékla kiváló párost alkotnak.



Hozzávalók

  • 800 g bébicékla
  • 250 g kecskesajt
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g pisztácia
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 3 evőkanál gyümölcsecet
  • zöldsaláta, rukkola ízlés szerint
  • só, bors

Így készül

  1. A céklát megmossuk és 160 Celsius-fokos sütőben körülbelül egy órán át sütjük.
  2. Ha már kihűlt, meghámozzuk, felszeleteljük, és egy nagyobb tálban összeforgatjuk a salátával és a vékonyra szeletelt lila hagymával. A tetejére morzsoljuk a friss kecskesajtot, és rácsorgatjuk a mézből, ecetből, mustárból, olívaolajból, sóból és borsból kevert öntetet
  3. A pisztáciát száraz serpenyőben megpirítjuk, és tálaláskor megszórjuk vele a salátát.