barna étel szürke serpenyőben barna deszkán, körülötte fehér sajt és barna kenyér

Akár magában is elkanalazgatnánk

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: speciális fűszerezésű almachutney

Az almachutney tökéletes kiegészítője sajtoknak, sült húsoknak. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy többféle hagyma és római kömény is kerül a lábosba.


​Hozzávalók

  • 3 db alma
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 1 narancs leve és héja
  • 100 ml fehérborecet
  • 1 kk római kömény
  • 50 g barna cukor
  • só, bors

Így készül

  1. A megtisztított, felkockázott almát egy lábosban feltesszük főni a félbevágott és felcsíkozott hagymával, a reszelt fokhagymával és gyömbérrel, a narancslevével és héjával, az ecettel, a cukorral és a római köménnyel.
  2. Megvárjuk, amíg megpuhul és besűrűsödik, majd ízesítjük sóval és borssal.
  3. Tökéletes kiegészítője lehet sajtoknak, sült húsoknak.