félbevágott citromok
Fotó: eggbank / Unsplash

Sokkal több levet nyerhetsz ki a citromból és a konyha sem fog úszni az "X" módszerrel

Rengeteg variációt láttunk már a citromfacsarásra, ám a legújabb módszerrel nemcsak sok gyümölcslevet tudsz kinyerni, de még a "citromfürdőt" is megúszod.


Ha citromlére van szükséged, akkor csak félbe vágod a sárga gyümölcsöt és egy facsaró segítségével kinyered belőle a levet, ugye? Ez annyira bevett szokás, hogy soha nem gondolkodtunk el rajta, létezhet-e ennél hatékonyabb módszer, pedig igen. Íme!


Kezdd azzal, hogy egy kés segítségével egy "X" alakú bemetszést vágsz a citrom egyik végén. Ezután tartsd egy tál fölé a gyümölcsöt, és nyomd ki belőle a levet az "X" alakú "csapon" - írja a thekitchn cikke. Az egyik legjobb ebben a módszerben, hogy nem leszel talpig citromos a gyümölcslétől, hiszen a kis lyukon irányítottan folyik ki a lé.

egy k\u00e9z citromot tart fel

Fotó: Florencia Potter / Unsplash


A citromból kinyert gyümölcslé mennyiségének maximalizálása érdekében kombináld az "X" trükköt az alábbival: finoman masszírozd át a citromot úgy, hogy egy vágódeszkán többször átgörgeted. Ez a módszer ugyanis segít megpuhítani a citromot, így sokkal könnyebben kitudod facsarni belőle a levet.

s\u00e1rga citromok egym\u00e1s mellett

Fotó: Elena Baidak / Unsplash


Még egy tipp: minél mélyebbre vágod a bemetszést, annál könnyebben folyik majd ki a citromlé.
f\u00e9lbev\u00e1gott citromok

Fotó: Mockup Graphics / Unsplash


Fontos, hogy alaposan facsard ki a levet a citromból, végülis minden csepp számít. Valamint, ha teheted, akkor ne egy fél citrommal próbáld ki ezt a módszert - mert azzal sokkal nehezebb -, hanem egy egésszel.