egy nő lime-ot tart maga elé
Fotó: RomeroCorpas Foto / Shutterstock

30 napig is megőrizheted a citrom frissességét a "szivacs-módszerrel"

Valószínűleg te is rosszul tárolod a lime-ot és citromot, ám ha a cikkben leírt egyszerű trükköt kipróbálod, akkor egy hónapra biztosíthatod a citrus utánpótlásodat.Az olyan élelmiszereket, mint a hús és a tejtermékek, egyértelműen hűtve kell tárolni, de a gyümölcsöket és zöldségeket illetően nem ennyire egyszerű a képlet. Egyesek szerint például a citromot, lime-ot, narancsot és grapefruitot nem kell hűtőszekrényben tartani, mert ha így teszel, akkor kevésbé maradnak lédúsak. De valóban így van?

Ez is érdekelhet: 10 élelmiszer, amit nem szabad hűtőben tárolni

citromok egy ed\u00e1nyben

Fotó: Oleksii Synelnykov / Shutterstock


Annak ellenére, hogy a citrom és a lime üde színfoltja egy gyümölcskosárnak az ebédlőasztalon, valójában a hűtőszekrényben a helye mindkettőnek. A szobahőmérsékleten tárolt citrom ugyanis mindössze egy hétig áll el, utána kiszárad, megkeményedik. Nincs is szomorúbb, mint felkapni egy citromot vagy lime-ot, ami olyan kemény, mint egy golflabda. Szerencsére azért létezik egy jó módszer arra, hogy megőrizd a margarita koktélodhoz vagy a páchoz nélkülözhetetlen citrusfélék frissességét.

A citromot és lime-ot egy kevés vízzel együtt tedd egy zárt edénybe vagy zacskóba, majd így mehetnek be a hűtőbe. Furcsán hangzik, de egyben logikus megoldásnak is tűnik a problémára – a citrus ugyanis "szivacsként" fogja magába szívni az őt körülvevő vizet, így pedig megmenekül a kiszáradástól.

Ezzel a trükkel a gyümölcs akár egy hónapig is friss marad.